Er zijn 4 resultaten gevonden

door Bruijst
17 apr 2019 22:04
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R link 2 - diverse gebruikszaken
Reacties: 45
Weergaves: 10708

Re: R link 2 - diverse gebruikszaken

Niemand?

Auto is reeds bij 4 (!!) Renault garages geweest. Renault NL snapt er ook niks van. In andere Scenic met zelfde versie exact hetzelfde probleem. Ik weet toch zeker dat het vóór die systeemupdate gewoon gewerkt heeft.. of ben ik gek geworden? :oops:
door Bruijst
11 mar 2019 20:22
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R link 2 - diverse gebruikszaken
Reacties: 45
Weergaves: 10708

Re: R link 2 - diverse gebruikszaken

Vraag..

Betreft Rlink 2, laatste versie (systeemupdate uitgevoerd 02-2019) en TomTom live actief.
Geluid navigatiestem staat uit. In menu zijn alle geluidswaarschuwingen bij flitsers etc aangezet.

Echter, bij naderen van flitser...geen signaalgeluid (piep o.i.d). Maar ook niet als de stem aan staat..
1. Kunnen stem en signaal afzonderlijk aan/uit worden gezet?
2. Hoe krijg je dat signaal uberhaupt (weer) aan?
door Bruijst
06 dec 2017 20:39
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R link 2 - diverse gebruikszaken
Reacties: 45
Weergaves: 10708

Re: R link 2 - diverse gebruikszaken

Paul, bedankt voor de tip.

Misschien keek ik teveel in de verschillende schermen tijdens het rijden.. :roll: maar nu zag ik (tijdens stilstaan) bij de widgets inderdaad ook ‘favorieten’, die je kunt instellen voor bellen en navigeren.

Toch nog twee kanttekeningen...
1. De navi favo’s ‘thuis’ en ‘werk’ worden niet herkend, dus die moet je dan nog eens aan het adresboek toevoegen.
2. Kleine scherm, 4 favorieten buttons. Daar kunnen ze naast de naam best wel twee pictogrammen met telefoon/navi per button kwijt vind ik. Ben je nog sneller.

Maar al met al een vooruitgang!
door Bruijst
03 dec 2017 13:09
Forum: R-Link 2
Onderwerp: R link 2 - diverse gebruikszaken
Reacties: 45
Weergaves: 10708

R link 2 - diverse gebruikszaken

In mijn Scenic IV met het kleine scherm ervaar ik de volgende kleine ongemakken (luxe-problemen.. :oops: )

- telefoonsymbool (voor sms) zit rechtsboven in scherm; je moet erg ver reiken en goed kijken (klein) om daar aan te kunnen;
- het rode file-symbool zit ook helemaal rechts wanneer de kleine kaart wordt uitgevouwen.
Ervaren meer mensen dit als onhandig/gevaarlijk? Is dat op het grote scherm wezenlijk anders? Die items kun je niet anders 'indelen'; Maar hoe kun je zoiets richting Renault communiceren?

- wanneer ik 's ochtend weg rij moet ik tikken op 1. scherm/kaart, 2. nav, 3. bestemming, 4. favorieten, 5. werk, 6. ok, 7. home. Kan dit niet sneller...?

- toevoegen van favorieten blijft een crime; in het scherm favorieten kan ik enkel favorieten wissen/resetten; Maar wanneer ik een adres toe voeg om naartoe te navigeren, kan ik enkel de route opslaan? Ik vind de handleiding ook niet echt duidelijk hierin. Het is me wel gelukt om 'thuis' en 'werk' erin te zetten, echter favorieten (adresboek) is nog steeds leeg. Daar moet ik steeds vanuit 'historie' naartoe (snelste manier).

- spraakherkenning; als ik op de knop op mijn stuur druk, dan zou ik graag gewoon 'bel kantoor' willen zeggen. Maar hier kom je eerst in diverse submenu's op het scherm.
Daarnaast heeft Truus het 'nooit goed gehoord', waardoor je alsnog moet uitwijken naar het scherm. Dit alles zou kunnen worden ondervangen door de andere twee knoppen op de telefoon-satelliet, echter ik kan niet via het wieltje scrollen door het telefoonboek (wat op het kleine scherm ook maar in 3 zichtbare regels wordt getoond). Dus ook daar zit je dan op het scherm te hannesen..

- telefoon: wanneer ik dan eindelijk iemand aan de lijn heb, dan blijft het scherm hangen op het telefoongesprek. Persoonlijk vind ik het veel handiger wanneer dit scherm uit zichzelf terug gaat naar het navigatiescherm (of home). Kun je dit ergens instellen?

Gr.
Remko