Er zijn 2 resultaten gevonden

door tha_bulldog
17 sep 2018 11:51
Forum: Renault Carminat Navigatie
Onderwerp: Espace 4 Carminat pinout
Reacties: 21
Weergaves: 6472

Re: Espace 4 Carminat pinout

Blijft een prachtig systeem die PC5200! Jammer alleen dat ook die maar kaarten tot 2014 heeft. Het is dat ze nu nog vrij duur zijn anders had ik die gekozen ipv de PC5000 uit het jaar kruik ;-)
door tha_bulldog
17 sep 2018 11:33
Forum: Renault Carminat Navigatie
Onderwerp: Espace 4 Carminat pinout
Reacties: 21
Weergaves: 6472

Re: Espace 4 Carminat pinout

Interessant topic!

Heb zelf een Scenic II Phase 2 met de opvolger van jouw systeem, de Carminat Informee 2, waarbij de radio unit ook de navigatie computer is.

Ik had behoefte aan modernere aansluitmogelijkheden, dus heb die radio verwijderd en er een Pioneer MVH-X580DAB voor in de plaats gedrukt, en links van het stuur een actieve Brodit houder geplaatst voor mijn iPhone, gevoed vanaf de USB-aansluiting van de radio (met een haakse kabel direct naast de radio rechts weggewerkt). Daarnaast ook de standaard speakers vervangen door Cabasse speakers (toevallig uit een Espace 4). Maar ja, dan zit je dus tegen een scherm aan te kijken wat altijd uit staat...

Het originele scherm schijnt voor de CNI1 en CNI2 gelijk te zijn. Wanneer je pin 12 met pin 16 verbindt en je VDO-Dayton computer modern genoeg is (PC5500 of nieuwer uit mijn hoofd) is het mogelijk om op die manier het originele scherm te gebruiken. Bij de oudere MS5000 computer die ik ingebouwd heb, ontbreekt het sync-signaal waardoor het beeld er niet uit ziet.

Uiteindelijk heb ik een origineel MM5000 scherm gedemonteerd. Aangezien dat scherm iets kleiner is dan het origineel, kon ik dit alleen bevestigen door een aantal hoekjes te printen met een 3D-printer, deze heb ik met epoxy in de hoekjes vastgelijmd. Het LCD-scherm zelf past hier precies tussen, waardoor deze strak tegen de glasplaat zit (in de Scenic zit er een plexiglas venster voor het daadwerkelijke LCD-scherm).

De GPS-muis heb ik eerst los op het dashboard gehad, maar heb uiteindelijk via Aliexpress een SMB-male naar female kabel besteld zodat ik de originele antenne op het dak kon gebruiken.

Helaas is er voor de Carminat Informee 2 radio nooit een stuurwiel interface uitgebracht, waardoor ik ook geen snelheidssignaal aan kan sluiten op de VDO-computer. In de praktijk heeft dit echter nog niet voor een rare situatie gezorgd, anders dan dat het 2-3 minuten kan duren voordat je een GPS-fix hebt zodra je een garage uitrijdt. Een modernere GPS-computer zal dit ongetwijfeld oplossen, maar deze complete set stond voor 15 euro op Marktplaats ;)

Wanneer foto's gewenst zijn wil ik best het scherm nog een keer uit het dashboard halen!