Er is 1 resultaat gevonden

door avdb55
21 mar 2017 22:28
Forum: Electronica Captur 1
Onderwerp: Captur gesloten met sleutelkaart binnen.
Reacties: 19
Weergaves: 11115

Re: Captur gesloten met sleutelkaart binnen.

@GI1800: als de auto is voorzien van keyless entry (en exit) is het een verplichting dat de auto een signaal geeft zodra deze zich automatisch afsluit.
Daar is dus niet aan te ontkomen. wil je dit vermijden, moet je afsluiten terwijl je nog in de verkenningszone zit door het knopje in de deurhendel in te drukken.

Over het zelfstandig afsluiten terwijl de sleutel nog in de auto ligt: ik heb dat nooit zo geloofd, totdat
a. een collega uit een bespreking werd geroepen. Zijn vrouw had net hun baby in de auto gezet, realiseerde zich dat ze nog iets moest pakken, doet de deur dicht (sleutel in de auto, Opel Vectra) waarna deze automatisch op slot ging. Kon mijn collega 100 km per trein terug naar huis, terwijl de baby nog in de auto zat. Grote paniek.
b. een collega biedt aan mij een stukje mee te laten rijden in haar Laguna tot waar ik mijn auto geparkeerd had. Zij stopt bij de betaalautomaat en stapt uit, laat de sleutel in het contact zitten, direct na het sluiten van de deur vergrendelt de auto. Gelukkig kon ik de deur openen.
Sindsdien zorg ik ervoor nooit en te nimmer alle deuren te sluiten met de sleutel nog in de auto. Altijd ofwel een deur ofwel een raam open laten.