Er zijn 3 resultaten gevonden

door Janbert
17 jun 2013 20:24
Forum: Algemeen Fuego
Onderwerp: Gezocht: raammechaniek links of complete linkerdeur
Reacties: 32
Weergaves: 8011

Re: Gezocht: raammechaniek links of complete linkerdeur

Er bestaan voor de Fuego 2 typen raammotoren, een zwart vierkant model van het merk CIM en een wat platter metaalkleurig model bestaande uit 2 spuit-gietijzeren delen.
Die zwarte vierkante motor is vrij eenvoudig uit elkaar te halen (zonder zaag) door 4 lipjes naar buiten te buigen. Daardoor komt het kapje met het elektrische aansluitpunt (waar de stekker op hoort) los van de motor. In dit kapje zitten 2 koolborstels.
Maar de kans is klein dat deze koolborstels versleten zijn, omdat de motoren van elektrische ramen maar weinig draaiuren maken. Vergelijk het maar met een stofzuiger-motor, deze koolborstels kunnen wel 10 jaar mee en een stofzuiger draait -tig maal zoveel uren als een autoruiten-motor, terwijl de koolborstels dezelfde zijn.
Het andere type motor is wat lastiger uit elkaar te halen omdat de 2 spuit-giet-ijzeren kappen op een stuk of 10 punten vastzitten d.m.v. uitgestanste lippen. Maar met wat geduld en beleid moet het mogelijk zijn om de motor zonder schade uit elkaar te krijgen.

Maar als je toch kiest voor handbediende ruit-mechanieken, neem eens contact op met Jan Lijnema in Roodeschool. Niet mailen maar bellen, de contactgegevens kun je vinden op renaultfuego.nl of even Googelen.

Succes.
door Janbert
08 apr 2011 20:44
Forum: Algemeen Fuego
Onderwerp: Gezocht: raammechaniek links of complete linkerdeur
Reacties: 32
Weergaves: 8011

Re: Gezocht: raammechaniek + zwengel

Het is helaas niet zomaar mogelijk om het motortje even te vervangen door een zwengeltje, het mechanisme is anders (zie afbeeldingen). Het handbediende mechanisme heeft een asje die door de portier-bekleding steekt. De flens van dit asje zit op het mechanisme gestanst, en vormt dus één geheel met het complete mechanisme. Het part-nummer van dit mechanisme is ook anders dan die van het elektrisch bediende mechanisme.

Je vraag over de bedrading achter de middenconsole is al beantwoord door "Fuego Turbo", daar zitten de stekkers die de schakelaars van de rechter- en linker-ruitbediening met elkaar verbindt en waar de voedingsspanning vandaan komt. Het zal niet de eerste keer zijn dat het probleem daar zit.
Defecte ruit-motoren die het soms niet doen hebben vaak een defecte themische schakelaar doordat er water in gelopen is. Dat is van buiten-af meestal wel te zien, er moeten dan sporen van roest-water op het motortje zichtbaar zijn.
door Janbert
05 apr 2011 20:24
Forum: Algemeen Fuego
Onderwerp: Gezocht: raammechaniek links of complete linkerdeur
Reacties: 32
Weergaves: 8011

Re: Gezocht: raammechaniek + zwengel

Hallo mrrf,

Garages en elektronica, het gaat blijkbaar nog steeds vaak niet samen. Zoiets moet toch uit te meten zijn?
Het probleem zit niet in de motor, maar in de bedrading. Ik heb al eens hetzelfde probleem gehad, na lang zoeken bleek het een slechte stekkerverbinding in de middenconsole te zijn. Je kunt er heel makkelijk bij door de 2 kapjes links en rechts van de middenconsole los te schroeven. De stekkers zitten onder de asbak op de verhoging in de vloer.
Je kunt het controleren door in plaats van de motor een H4 lamp als belasting aan te sluiten. Je kan dan meteen zien of de lamp knippert als je aan de stekkers zit te rommelen.
Een andere mogelijkheid is een (bijna) doorgebroken draad in het doorvoerrubber tussen de deur en de carosserie, door het vaak openen en sluiten van het portier kan de bedrading breken, het is tenslotte wel minstens 25 jaar oud.
Het kan ook nog een gare zekering zijn. Optisch lijkt het vaak wel in orde, maar soms zijn de uiteinden van de zekeringen verrot of zijn de clipjes waartussen de zekering geklemd zit, lam.
Meten is weten. Dat hoeft bij deze simpele techniek niet eens met een multimeter, maar kan ook met een lampje.

Gr., Janbert.