Er zijn 2 resultaten gevonden

door Da_Plague
06 aug 2008 00:04
Forum: Technische vragen Laguna
Onderwerp: deurbekleding demonteren
Reacties: 12
Weergaves: 11070

hehehe ja idd!

Ik was ook een beetje bang om het los te halen maar achteraf viel het mee :D

Succes!
door Da_Plague
19 jul 2008 16:19
Forum: Technische vragen Laguna
Onderwerp: deurbekleding demonteren
Reacties: 12
Weergaves: 11070

Hallo hill,

Ik heb laatst ook mijn raam mechaniekje moeten vervangen! de kabel was helemaal door gerot!

Het is idd best lastig om de deurpaneel te verwijderen!
Ik heb wat bevestigings punten gesloopt en de isolatie rand heb ik helemaal moeten vervangen, omdat renault het logisch vond omdat helemaal vast te plakken! :cry:

Maar goed! eerst heb ik alle schroefjes verwijderd die ik kon vinden!

Toen het knoppenpaneel omhoog gewipt met een schroevendraaier (zoals hier te zien is! (linker deur! 8) ) het knoppen paneel verwijderd, en de isolatie die om de bekabeling vast zit ook verwijderd (die zit met een tie-rip vast) moet je het paneel rondom helmaal los maken met het liefst een plastic voorwerp, anders beschadig je je lak als je dat met metaal doet!

Het paneel is rondom vast geplakt met een soort tochtstrip om trillen en tocht te voorkomen! dat moet je daarna toch vervangen dus mag/moet het kapot :P (bij een doe-het-zelf zak heb ik een enkelzijdig tochtstrip gehaald en als vervanging gebruikt, en moet zeggen dat ik geen verschil merk!

Als het deurpaneel los is kun je het in zijn geheel een beetje omhoog duwen (hij hangt tussen het raam en je deur in) en dan kun je heb voorzichtig naar achteren trekken, wel even je deur hendel los maken!

Dan kun je je raam mechaniek vervangen! dat is ook niet echt moelijk, even kijken en logich nadenken en dan lukt het wel! en dan alles in omgekeerde volgorde weer monteren!

ét voila! zo goed als nieuw!