Er zijn 3 resultaten gevonden

door renault15.17
07 mar 2017 22:14
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Een geheel nieuwe EV verrassing van Renault: ZOE E-Sport concept.
Reacties: 18
Weergaves: 5399

Re: Een geheel nieuwe EV verrassing van Renault: ZOE E-Sport concept.

** Even het oorspronkelijke onderwerp van Algemeen ZE naar Algemeen ZOE verplaatste nu de verrassing een ZOE blijkt te zijn **

** tevens het door Jsj aangemaakte topic hier aan toegevoegd. **
door renault15.17
07 mar 2017 13:42
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Een geheel nieuwe EV verrassing van Renault: ZOE E-Sport concept.
Reacties: 18
Weergaves: 5399

Re: Een geheel nieuwe EV verrassing van Renault.

Dit had ik ook niet voorzien (bron Autoweek.nl):

Renault Zoe E-Sport Concept zoemt alles voorbij

Formula E-genen in stadsracer

De Renault Zoe een brave EV? Vergeet het. In Genève schittert de Zoe E-Sport, een kolderiek snelle variant van de compacte Fransman.

Afbeelding


De Zoe E-Sport is een met Formula E-techniek overladen variant van de Zoe. De kleine stekkerracer heeft twee elektromotoren die samen 463 pk en 640 Nm leveren. Daarmee schiet de compacte E-Sport in 3,2 tellen naar een snelheid van 100 km/h. Wie tien seconden doortrapt, moet een snelheid van 209 km/h kunnen halen. De Formula E-racers mogen niet meer dan zo'n 275 pk leveren. De Zoe E-Sport gaat daar dus fors overheen.

Uiteraard is het onderhuidse van de Zoe niet meer vergelijkbaar met dat van de reguliere Zoe. De EV, Renault kondigde hem eerder al aan als 'verrassing', ligt dichter boven het asfalt, heeft een grotere spoorbreedte, vierwielaandrijving en een compleet nieuwe ophanging. Het totaalgewicht ligt op 1.400 kilo, waar het accupakket met een capaciteit van 40 kWh met 450 kilo aardig aan bijdraagt.

Het Satin Blue gespoten Zoe-koetsje is compleet verbouwd en rondom voorzien van spoilers, diffusers en 20-inch lichtmetaal. Niet alleen het exterieur gaat op de schop, ook vanbinnen herkennen we de Zoe nauwelijks terug. Kuipstoelen van Recaro en een op Formula E-racers geïnspireerde cockpit domineren het interieur.