Er is 1 resultaat gevonden

door Herbie928
20 aug 2018 21:35
Forum: Carrosserie en interieur Espace IV
Onderwerp: Achterklep gaat niet open.
Reacties: 2
Weergaves: 1986

Re: Achterklep gaat niet open.

Een paar jaar later, maar misschien ook nog een aanvulling:

Mijn Grand Espace Initiale 3.5 V6 uit 2007 had hetzelfde probleem, de achterklep ging niet meer open. Er was geen melding op het dashbord dat de klep open stond of zo, maar de klep ontgrendelde niet meer als ik aan de hendel trok, ook ontgrendelde dan de andere sloten van de portieren niet. De ruit ging nog wel open.

Na het raadplegen van dit forum (Bedankt!) ben ik achterin gekropen en heb ik de klep uiteindelijk ook mechanisch kunnen ontgrendelen door een wit schuifje naar links te duwen.

Echter hielp de WD40 in mijn geval niet alles leek soepel te bewegen, maar geen reactie als ik de hendel bediende. Door de bekleding los te trekken rond het slot was ik in staat om het slot te verwijderen en uit elkaar te halen. Wat tandwielen, een elektromotor. Dit leek allemaal in orde, ik heb de elektromotor nog getest op 12 Volt en die draaide als een dolle.

Toen me maar gericht op de hendel. Dat leek mij gewoon een verbind/ontbreek contactje, dus eerst maar zelf als schakelaar gepeeld door 2 draadjes in de connector te steken en deze tegen elkaar te houden. En warempel, het slot ontgrendelde iedere keer. Ik had mijn probleem gevonden, de schakelaar in de handgreep.

Omdat ik niet zo ben van meteen een nieuwe kopen dacht ik, kan ik die ook open maken? En dat ging! Ik zag al meteen een hoop groene oxidatie van het koper en een hoop viezigheid en water. Na het geheel schoongemaakt te hebben en de contactjes een beetje opgeschuurd te hebben, kon de boel weer in elkaar. Alle contactpinnetjes voorzien van contactspray en de pennen een beetje verdraaid (Ook een tip vanuit dit Forum) en het geheel weer ingebouwd.

De ontgrendeling werkt weer prima, nu nog hopen dat het ook een tijdje zo blijft :-)

Nog een TiP: Als de ruit open staat, dan kan de klep NIET elektronisch geopend worden, dus laat de ruit dicht als je aan de klep aan het sleutelen bent!

Groeten Hermen