Er is 1 resultaat gevonden

door Gl1800
23 mar 2017 20:26
Forum: Motorisch - onder de kap van de Captur 1
Onderwerp: Motorolie?
Reacties: 75
Weergaves: 31322

Re: Motorolie?

Paultje1965 schreef:@Frank: De software update die de druk van de oliepomp verlaagd zou het probleem met het olieverbruik moeten oplossen en doet dat meestal ook. In mijn geval kreeg ik, net na de aflevering, de melding 'olie bijvullen'. Omdat dit onder het rijden gebeurde is het waarschijnlijk een valse melding. Immers, tijdens het rijden klotst de olie door het blok en valt er niets te meten. Ze hebben dan ook de dashboard software opnieuw geinstalleerd en sindsdien is er niets meer op het scherm verschenen. De update voor het olieverbruik moet de mijne allang gehad hebben (hoop ik).

@Mechanic: Geen benzine, olie of andere luchtjes waargenomen. Vandaar ook natuurlijk die betrouwbaarheid :)

P.s. de mijne zojuist gepeild: alles goed! Phew! Wel ca. 2 cm boven maximum; geen idee waarom de dealer dat doet.

Ik verbaas me toch wel heel erg over jouw uitleg, ik denk dat je met alle respect erg weinig verstand van auto's hebt.
Zie dit als een positief bedoelde waarschuwing naar jou aub.
Dat het oliepeil niet gemeten kan worden omdat het heen en weer klotst is echt de grootste onzin.
Niet het oliepeil wordt nl gemeten maar de oliedruk als het peil te laag is dan daalt de druk en als die onder het vereiste minimum komt gaat jouw olieDRUK lampje branden, als je dan nog even doorrijdt draait je motor in de soep

Als jouw dealer het oliepeil 2 cm te hoog afvult ( wat ik me niet kan voorstellen) is dit ook een monteur die geen verstand van motoren heeft. Dit is echt heel slecht voor de motor. Hierdoor wordt het olieverbuik alleen maar in de hand gewerkt en gaan jouw olie keerringen lekken als je pech hebt.
Heb je geen lekke koppaking vraag ik me af, als je olipeil te hoog is kan er nl ook koelwater in je carter zitten en stijgt het oliepeil omdat er koelwater bij inzit.
Ik zou die 2 cm er maar snel uit laten halen en of laten controleren op een lekke koppaking.