Er zijn 2 resultaten gevonden

door MrTweety
23 jan 2017 21:02
Forum: Talisman
Onderwerp: Sneeuwkettingen
Reacties: 74
Weergaves: 13111

Re: Sneeuwkettingen

ik ben bij 2 verschillende Renault garages geweest en bij profile tirecentre. Beide hebben bij Renault Frankrijk geinformeerd en kreeg bij beide hetzelfde antwoord. De sneeuwkettingen die ook achter de band pakken kunnen de ABS sensoren kapotslaan en vastlopen. Renault Zwolle was zelfs zo coulant dat ze op eigen kosten die conventionele kettingen bij Renault Frankrijk hebben besteld. Deze bleken NIET te passen. Ik denk niet dat je dat risico wil lopen als je een besneeuwde berg opgaat.

Ik heb de MaggiTrack gekocht en er ook al onder gehad de berg op. Deze kosten wat maar zijn echt super. Je hebt ze er zonder gesmeer in de wielkasten binnen minuten erop liggen. Ik heb al heel wat ketting ervaring maar zo gemakkelijk als deze nog niet eerder gezien.

http://www.sneeuwkettingenwereld.nl/nl/ ... 45r18.html
door MrTweety
20 jan 2017 22:10
Forum: Talisman
Onderwerp: Sneeuwkettingen
Reacties: 74
Weergaves: 13111

Sneeuwkettingen

Ik heb de Talisman dCi110 Intens met de standaard 245/45 R18 wielen. Voor de winterport heb ik mij rot gezocht naar sneeuwkettingen voor dit formaat banden. Bij de dealer konden ze voor deze maat geen kettingen leveren, wel sokken. Deze zijn echter alleen maar in Frankrijk toegestaan en niet in Oostenrijk en Duitsland. Ik heb profile tirecenter op de brug na laten kijken hoeveel ruimte er achter de banden zat voor kettingen. Tussen de veerpoot en de band kan niet eens een vinger tussen dus kettingen is geen optie, die slaan alles kapot. Ik heb uiteindelijk MaggiTrack Sport kettingen gekocht...... voor 250 euro. Rib uit m'n lijf maar ik moest wat. Deze kettingen klemmen op een wielbout en centreren zich boven op de band, niet er achter zoals de standaard kettingen. Afgelopen weekend ben ik naar La Plagne geweest in de franse alpen en kreeg meteen de vuurdoop, 1,5 meter sneeuw. Mijn nieuwe kettingen had ik er in een paar minuten op liggen zonder gekloot met je armen in de wielkassen. Ze waren dus gelijk hun geld dubbel en dwars waard.