Er is 1 resultaat gevonden

door mechanic
31 mar 2011 17:24
Forum: Technische vragen Scenic
Onderwerp: Kleine vraagjes Renault Scenic type 1
Reacties: 2
Weergaves: 681

Re: Kleine vraagjes Renault Scenic type 1

1: Het lampje in het klokje is defect. Je zult de bovenplaat van het dashbord moeten loshalen, al met al in een kwartiertje is het gemaakt.
2: Over het algemeen kan ik de michelen energy saver goed aanbevelen. In de scenic 1 zal het om 14 of 15inch gaan en dan zijn deze niet heel veel duurder dan budget banden.
3: De verlichting van de tellers is oranje, die van de temp. meter en de tankmeter zijn wit. Dit kleurverschil zit niet in de lampjes maar in de beplating van de tellers. Deze zal je dus moeten vernieuwen gezien je met een gekleurd lampje wat door oranje heen schijnt niet de kleur van het lampje te zien krijgt.
4: Is dit geluid van de uitlaat? Vaak hebben de einddempers hun dempingswol in al die jaren wat versleten en maakt de uitlaat meer herrie dan je zou willen. De motorruimte is geisoleerd. Je zal vast als je alles dichtmaakt met isolatie minder herrie hebben maar zou er niet teveel moeite aan spenderen.
5: Controleer de slang van de map-sensor naar het inlaatspruitstuk eens, deze wil wel is scheuren vertonen en schokken veroorzaken. Ook de motorsteunen goed controleren, meestal zijn deze versleten bij oudere scenics.
6: Er zijn diverse uitvoeringen geweest met volgens mij ook andere dashbord delen, maar daar kan ik je niet mee helpen.