Er zijn 3 resultaten gevonden

door j.otters
13 feb 2018 17:26
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: Laadpaal ervaringen (openbaar)
Reacties: 509
Weergaves: 95389

Re: Laadpaal ervaringen (openbaar)

HarmOtten schreef:@j.otters,
Als je rond de 21kWh hebt geladen, en de laadverliezen zijn 15%, dan komt er dus 17,85 kWh in je batterij. Dat is +/-81%, dus zal je batterijmeter rond de 19% hebben gestaan toen je daar aankwam.
Wellicht kan je dat nog controleren bij: https://www.services.renault-ze.com/#/battery/history
Nog bedankt voor je reactie, Harm. Ik heb de maand Januari doorgerekend aan de hand van status-reports van mijn auto. De laadverliezen verschillen nauwelijk tussen Allego (1.75 kWh) en EVnet (1.89 kWh) gemiddeld per laadbeurt. Waarschijnlijk rijd ik op de terugweg toch iets harder door en/of heb ik meer tegenwind. Als ik dat ook mee zou wegen, vallen de verschillen tussen Allego en EVnet helemaal weg. De kosten/kWh lijken dan ook vergelijkbaar. Uiteindelijk zijn de laadverliezen bij deze 11kWh palen ongeveer 12%

Daarentegen schrik ik trouwens wel van de kosten die EVbox doorrekent op mijn EVcompany kaart: €0.10 / kWh méér (zonder starttarief mee te rekenen). En dan is dat nog een langzamere paal met een laadverlies van 2.92. Ik zoek voortaan EVnet weer op :think:

En als we het dan toch over laden hebben: met de granny-stekker scheelt echt bijna niets in kosten. Ook doorberekend: scheelt per laadbeurt van 30%-100% misschien 1 euro, maar het verlies is zo'n 13 kWh. Meer zonnepanelen nodig :cry2: :think:
door j.otters
14 jan 2018 21:07
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: Laadpaal ervaringen (openbaar)
Reacties: 509
Weergaves: 95389

Re: Laadpaal ervaringen (openbaar)

Bedankt voor je reactie Harm. Ik snap dat er verschillen zijn en dat ik niet elke dag even zuinig rijdt. De verschillen tussen Allego en EVnet zijn echter enorm lijkt het.
Daarnaast heb ik bij EVnet volgens de nota 2x rond de 21kWh geladen. Ik weet echter zeker dat ik nooit met minder dan 15% capaciteit aan de lader gezet heb. Ik heb EVnet uiteraard ook om opheldering gevraagd, dus ben benieuwd wat ze zeggen.
door j.otters
11 jan 2018 20:11
Forum: Algemeen Z.E.
Onderwerp: Laadpaal ervaringen (openbaar)
Reacties: 509
Weergaves: 95389

Re: Laadpaal ervaringen (openbaar)

Ik weet niet of dit hier thuis hoort, maar ik kreeg vandaag mijn allereerste rekening voor openbare laadpalen. Ik laad vooral op bij EVnet (2 palen, Wageningen) en Allego (Zwolle)

Gemiddelde geladen bij Allego: 17kWh
Gemiddelde geladen bij EVnet: 20kWh! :shock:
Zelfde afstanden gereden, dus mijn gevoel zegt dat EVnet er zo even een paar kWh's bij optelt. Mijn auto zegt gemiddeld 17kWh gereden te hebben.
Ik heb een pas van EVcompany, als dat nog uitmaakt. En EVbox kan ik pas sinds kort laden (na grote software update), dus heb ik nog geen resultaten van.

Iemand soortgelijke ervaringen?

edit: zie mijn reactie verderop: laadverschillen tussen Allego en EVnet zijn er nauwelijks.