Er zijn 2 resultaten gevonden

door Bert van der Vries
14 feb 2019 09:29
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: Wie is er wel tevreden met de nieuwe Scenic IV
Reacties: 355
Weergaves: 66116

Re: Wie is er wel tevreden met de nieuwe Scenic IV

In NL is de Android Auto app niet te installeren via Google Play, daarvoor moet je ff zoeken (op 'Android Auto apk' via Google ;-) ) en toestaan om apps te installeren buiten Play om. (of een vpn naar een buitenlandse server gebruiken, ik weet niet of dat ook kan maar is te proberen).
Je moet nog een setting in het debug menu aanpassen om een grotere weergave op je Rlink scherm te krijgen, hoe is elders op dit forum wel te vinden.

Edit: onder meer in dit draadje:
instellen-telefoon-smartphone-mirroring-t26694.html
door Bert van der Vries
03 aug 2018 11:50
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: Wie is er wel tevreden met de nieuwe Scenic IV
Reacties: 355
Weergaves: 66116

Re: Wie is er wel tevreden met de nieuwe Scenic IV

Na twee weken en zo'n 1500 km mijn eerste bevindingen van de Grand Scenic Bose 1.5dCi.
+ Ruim. Licht. Spacey.
+ De auto is stil en in combinatie met de EDC een heerlijke reislimousine
+ De stoelen bieden voldoende steun. Ik was even bang dat ik te weinig steun zou hebben, ivm mijn lange benen is de zitting eigenlijk net iets te plat maar dat had ik ingecalculeerd, ik had geen €1800 over voor de kantelbare stoelen (die zijn nl alleen icm electriek en dat is weer alleen icm leder).
Ik stap na een rit van 2 uur fitter uit deze auto dan uit mijn vorige, Touran met 14 voudig verstelbare AGR-gecertificeerde multibladieblah-stoelen!
+ Bose sound is prima. De bas/treble heb ik wel iets aangepast, de standaardinstelling is meer voor 18-jarige petjes.
+ Uitstraling. Veel bekijks, er staat wel iets aparts.
+ Laadruimte. Grote kofferbak, vergelijkbaar met marktleider Touran.
+ gemak van ACC. Heerlijk op een twee-baansweg waar niet mag worden ingehaald maar wel enkele aanmerkingen (zie -)
+ 110pk is icm de EDC voldoende. Objectief gezien (met de stopwatch erbij) is de auto minder vlot dan de Touran 1.6TDI met 110pk, maar ik heb niet het gevoel te kort te komen.

- R-link/bedienings-ipad: ik had graag een fysieke knop voor de klimaatbeheersing, met name de snelheid van de ventilator.
- Luchtuitstroomopeningen in het dashboard zijn alleen verticaal te richten, niet horizontaal. Alleen door de opening te verstellen kan er enigszins gericht worden.
- Cruiscontrol/ACC op zich prima, maar op een autosnelweg vind ik de afstand naar de voorganger waarop de auto al vaart begint te minderen wat groot, (ook in de stand met één streepje) 150 tot 200 meter bij een snelheid van 130 a 140km/h, dat is veel eerder dan dat ik zelf naar links zou gaan. Door het gas een beetje in te trappen pakt ie wel weer op en kan ik dichterbij komen, maar ik had deze afstand graag nog iets kleiner configureerbaar gezien. Als ik al naar links ga op het moment dat de auto vaart begint te minderen heb ik grote kans op grootlichters achter mij.
- Rijbaanhulp gaat na elke start in de stand 'Lane departure warning', de stand 'Lane keep assist' moet steeds handmatig worden gekozen.
- Beenruimte achterin. Mijn kinderen zijn verwend met de Touran, door de vliegtuigtafels is er in deze auto toch wat minder ruimte. Ik overweeg ze er uit te slopen.
- Beenruimte voorin. als chauffeur is de ruimte redelijk maar houdt niet over. Ik had de stoel graag nog een cm of 5 verder naar achteren willen hebben, nu compenseer ik dat door de hoogte in te gaan. De passagier is ook minder bedeeld dan in een Touran.
- Onoverzichtelijke carrosserie. Door het formaat en en relatief kleine achterruitjes en het beperkte zicht in de spiegels is het overzicht bij achteruitrijden minimaal. De achteruitrijcamera helpt wel maar het is toch even wennen.

Al met al is de eerste indruk zeer prima in orde.