Er zijn 3 resultaten gevonden

door DHL
29 mar 2012 08:34
Forum: Megane
Onderwerp: 15 inch bij Renault megane cabrio
Reacties: 7
Weergaves: 2623

Re: 15 inch bij Renault megane cabrio

Harm, bedankt voor de hulp. Zo is het, door hoger toerental verbruik je meer.

Wat betreft die koppelrijke motor. Een dieselmotor heeft veel meer koppel dan een benzinemotor bij erg lage toeren al. Dat is niet het aantal pk's maar meer de 'macht' die een motor op de voorwielen kan zetten. Hoe kleiner de wielen, des te meer macht op een klein oppervlak. Ik krijg dit moeilijk uitgelegd, maar als je wielen de wagen 'in gang trekken' is de belasting op de band groter bij kleinere wielen door een andere verhouding van de overbrenging.
En je laatste conclusie is ongeveer juist denk ik. Er zullen wel nog andere factoren een rol spelen, maar laat ons kort stellen dat een band die meer ronddraait ook meer zal slijten he...
Mensen staan er niet altijd bij stil maar elke verandering aan banden kan immense gevolgen hebben. Je moet eens denken hoeveel keer een band ronddraait per minuut aan pakweg 120 km per uur. Nee, banden en remmen zijn zo belangrijk. Ik begrijp best waarom ze hier in Belgie op de keuring heel nauwgezet de bandenmaten vergelijken met het conformiteitsattest.
Blij dat het opgelost wordt voor je iig! Tja, die man zal zich vergist hebben blijkbaar, en dat kan iedereen overkomen he. Als het maar nadien rechtgezet wordt..
door DHL
27 mar 2012 10:17
Forum: Megane
Onderwerp: 15 inch bij Renault megane cabrio
Reacties: 7
Weergaves: 2623

Re: 15 inch bij Renault megane cabrio

Zou kunnen dat hij nu scheeftrekt bij het remmen. Zou beter eens op de remtestbank gestaan hebben of nog beter, laat iemand naar de remmen kijken en zonodig (ik denk echt wel nodig), laat die andere schijf ook vervangen. Zoniet zal je die later moeten vervangen en dan moet je er weer twee vervangen...
Vermits de hoogte van je band niet is aangepast zal dit echt wel gevolgen hebben.
Die 15 duim is vooral in Belgie wanneer je naar de keuring moet. De mogelijke velgmaten en bandenmaten staan vermeld op het gelijkvormigheidsattest (conformiteitsattest) van je wagen. Hier mogen enkel de opgegeven maten gebruikt worden. In Nederland is men er soepeler in.
Was het jouw fout of die van de garage ivm met die velgen? En wat met je winterbanden die 16 duim zijn en dus niet passen op je nieuwe velgen?
Persoonlijk zou ik vragen om de wagen terug in de staat te brengen waarin ik hem binnenbracht. Bedoel de banden en velgen. Dan naar een goede bandenboer en daar het nodige, juiste materiaal kopen.
En die remschijf, vraag welk merk hij gebruikte en of de remblokken langs weerszijden vervangen werden. Dan zou ik ook de remmen in orde laten brengen in een andere garage en zorgen dat je dezelfde remschijf als de reeds vervangen remschijf koopt.
Er is nu 'gefoefeld' aan je wagen en net op het gebied van de 2 belangrijkste zaken: remmen en banden. Doe er gauw wat aan. Laat je niet doen als zij die fout maakten. Je hoeft zoiets in geen geval te aanvaarden. Eerlijk, het lijken me eigenlijk beetje klungelaars die dit deden.
Doe het snel, zodat ze zich niet kunnen verhalen op het feit dat je reeds teveel met die velgen en banden gereden hebt.
Ga vandaag zeker en vast naar die garage. En laat je niet doen he.
door DHL
27 mar 2012 08:46
Forum: Megane
Onderwerp: 15 inch bij Renault megane cabrio
Reacties: 7
Weergaves: 2623

Re: 15 inch bij Renault megane cabrio

Het eerste wat me opvalt is dat je schrijft dat er 1 van je remschijven werd vervangen.
Voor zover ik weet worden remschijven altijd per twee vervangen. Ze slijten ongeveer gelijkmatig. Bij vervangen van de remschijven worden de remmen zelf meestal ook vervangen.

Wat betreft die banden, kijk eens op je gelijkvormigheidsattest of 15 duim ertussen staat met de band die er nu opligt.
Zo niet zou dit in Belgie iig afkeur zijn.
Anderzijds dacht ik dat 15 duim op de basismodellen gemonteerd werd. Belangrijk is dat de totale hoogte hetzelfde blijft. Zoniet heeft dit toch wel gevolgen..
Je km-teller zal afwijken, je snelheidsmeter zal afwijken. Maar ook je toerental zal veranderen. Je zal met kleinere wielen meer toeren draaien wat niet zo goed is voor je verbruik. Banden zullen sneller slijten, zeker in combinatie met een koppelrijke motor. En de wegligging zal veranderen.

Het verhaal is beetje vaag, er zou met één van de wielen iets niet goed geweest zijn. Konden ze toch beter 1 wiel veranderen? En wat nu met je winterbanden, dat zijn 16-duimsbanden en je hebt nu 15-duimswielen als ik het juist lees.
Beetje vreemde situatie. Ik zou het niet aanvaarden. Sorry hoor voor het negatieve dat ik hier schrijf, maar echt, laat ze dat oplossen.