Er is 1 resultaat gevonden

door CeeHaaKaa
16 aug 2017 12:27
Forum: Carrosserie en interieur Espace IV
Onderwerp: dakkofferperikelen Espace
Reacties: 7
Weergaves: 4092

dakkofferperikelen Espace

Weer terug van vakantie. Mijn Espace (IV, bouwjaar 2006, glazen schuifdak) gaat als de brandweer, maar de combinatie met dakkoffer is niet ideaal. Misschien kent iemand deze ervaringen en heeft er een (simpele) oplossing voor?

Dakrails
Elk jaar is het weer een gedoe om de standaard dakrails te verschuiven naar de positie om de dakkoffer erop te monteren. Normaal staan de 2 dakrails helemaal naar achteren geschoven. Alleen voor de dakkoffer (1x per jaar dus) worden ze verschoven. Alleen naar de positie schuiven lukt vaak niet, ik heb dan altijd iemand nodig die aan de andere kant staat, zodat het aan beide kanten gelijk op gaat. Met een beetje wd40 lukt het al wat beter, maar ben een beetje huiviger om er een hele bus in te spuiten. Doe ik iets verkeerd? Of heeft iemand een simpele tip voor mij?

Dakkoffer monteren
Ik heb een dakkoffer die aan de zijkant open gaat. De dakkoffer monteer ik op de dakdragers, met een beugel om de dakdrager heen. De beugel zet ik aan de binnenkant van de dakkoffer dan vast met soort moer. Nu is de auto zo hoog, dat ik alleen met een trapje en met veel moeite de 2 beugels aan de andere zijde kan vastzetten. Is dit probleem herkenbaar?

Suizen dakkoffer
Mijn vorige Espace (type 3) had een vast dak (dus geen glas en geen schuifdak). Mijn huidige Espace heeft een glazen schuifdak. Dat is een hele constructie in het dak, met ruimte om het glazen dak te laten bewegen. Mijn mijn huidige Espace ontstaat er een suis-geluid bij snelheden ergens boven de 120 km/h (afhankelijk van het soort wind). Dat rijdt niet heel comfortabel. Ik heb de onderkant van mijn dakkoffer (heeft sleuven in de onderkant) proberen af te plakken, maar dat lukte niet goed. Heeft iemand een tip om het suizen tegen te gaan?

Ben benieuwd of iemand mij met 1 van deze problemen kan helpen!