Er zijn 3 resultaten gevonden

door RichTrip
25 dec 2012 21:47
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: twijfel welke motor scenic
Reacties: 9
Weergaves: 3600

Re: twijfel welke motor scenic

Ik weet natuurlijk niet je budget, maar een Scenic II Phase II (vanaf 2006) zou het mooiste zijn.
Met mijn eerste Scenic heb ik ook wat zaken aangepakt (deursensoren, veerpootlagers) en de vorige eigenaar had het dashboardpaneel laten vervangen (voor 900 euro).

Met mijn tweede Scenic heb ik nu ruim 16.000 km probleemloos gereden met twee keer 0 euro voor de APK, ik heb alleen een beurtje laten uitvoeren. O ja, ik heb de distributieriem laten vervangen na aankoop (volgens schema, 5 jaar oud).
door RichTrip
22 dec 2012 12:42
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: twijfel welke motor scenic
Reacties: 9
Weergaves: 3600

Re: twijfel welke motor scenic

De Scenic II Phase I is vooral bekend door zijn kleine electronische storingen. Te denken valt aan de keyless-entry en dan vooral de sensoren en drukknopjes van alle deurgrepen. Test ze allemaal, indien natuurlijk aanwezig op jouw auto. Het is puur een comfort issue, je kan de deuren ook openen via de keycard, maar je kan het altijd even checken.
Ook wil er wel eens een raam naar beneden vallen in het portier, maar dit is via een kleine modificatie op te lossen of dit is al gebeurd.
Verder is er een bekend probleem en dat is dat het dashboardpaneel uit kan vallen, het begint met een reset van het klokje, maar al gauw valt het paneel uit. Vervanging kost 800-900 euro, maar via het forum is reparatie te regelen voor 135 euro. De kans is echter groot dat de reparatie al is uitgevoerd. Let dus ook goed op de NAP (Nationale Auto Pas). Bij vervanging staat de kilometerteller weer op 0. Als dit door de dealer is gebeurd, dan zal dit geregistreerd zijn in de NAP. Maar is de NAP niet sluitend en de kilometerstand opvallend laag, pas dan op :think:

Voor de rest net al met alle auto's, wat is de staat van onderhoud, zitten alle boekjes/rekeningen erbij. Is bekend of en wanneer de distributieriem is vervangen (120.000 km of 5 jaar, wat het eerst wordt bereikt). Zoals gezegd, is de NAP geldig.
Test alle electronische opties, zoals alle ramen, de klimaatcontrole, check de diverse luchtstromen uit alle ventilatieroosters na verandering van de stand. En het alle belangrijste is natuurlijk je gevoel bij de auto. Bij twijfel altijd laten staan.

Ik heb nu mijn tweede Scenic en ik ben zeer tevreden. De beide Scenic's hebben mij nog nooit laten staan, dit in tegenstelling tot mijn leaseauto (Das Auto....). Ben al twee keer met pech onderweg gestrand :cry2:
door RichTrip
18 dec 2012 08:35
Forum: Algemeen Scenic
Onderwerp: twijfel welke motor scenic
Reacties: 9
Weergaves: 3600

Re: twijfel welke motor scenic

Dat is een lastige :doh: De 1.6 16V zal je caravan wel kunnen trekken, maar of het verschil erg groot is met je oude auto, dat weet ik niet. Dat hangt af van veel factoren, o.a. de versnellingsbakverhouding en het toerental waarbij het maximaal koppel beschikbaar is. Hoe lager het toerental, hoe beter. Die van de Ford is iets lager, maar als dat koppel bij 500 toeren minder al voorhanden is, dan zal het verschil met de Scenic nog weer minder zijn.

Het lastige is (of het mooie...), dat de 2.0 16V een heerlijke caravantrekker is en daarnaast een uiterst betrouwbare motor, ik spreek uit ervaring :dance: Dus mijn advies kun je al wel een beetje raden, al is dat natuurlijk wel een beetje gekleurd :mrgreen: