Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Hier vind je instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser.

Externe geluidsbron op ori. autoradio?

Alle overige technische vragen over de Scenic

Externe geluidsbron op ori. autoradio?

Berichtdoor Sly_Slapalot » 18 Jun 2006 11:29

Goeje middag,

Even een kort vraagje:
Is het mogelijk een externe geluidsbron (via een relatief goedkope manier) op de originele autoradio van Renault aan te sluiten?
In mijn vorige wagen had ik een autoradio met daarop een externe ingang achteraan de radio.
Is dit ook het geval bij Renault?
Of zal ik hierbij met mn hoofd tegen de muur moeten lopen?

Alvast bedankt,

Sly
Sly_Slapalot
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 18 Jun 2006 11:22

Advertentie

Berichtdoor Eelco » 19 Jun 2006 11:13

wat voor een radio is het? als het een met een cassettedek is kan je een adapter kopen om via het cassettedek een externe muziekbron af te spelen..
R21 TXE 2.2i Hatchback full options kleur 777 bordeaux-rood metallic R.I.P.
R25 TXI 2 LITER LPG kleur 676 zwart metallic
Pontiac TransSport 3.8i V6 automaat op LPG Rood-metallic
Espace III V6 3 liter automaat cobalt-blauw
Gebruikers-avatar
Eelco
Global Moderator
Global Moderator
 
Berichten: 565
Geregistreerd: 29 Sep 2004 13:19
Woonplaats: Oost Groningen

Berichtdoor Sly_Slapalot » 19 Jun 2006 17:12

Hmja, een cassette-speler had ik in mijn vorige vorige wagen. Dan werkte ik inderdaad met zo'n cassette
Vorig wagen had ik een externe ingang.

Huidige wagen is er eentje met cd-speler. Dus de mogelijkheid om dergelijke cassette te gebruiken is er niet.

Zou er echt geen externe ingang voorzien zijn?
Hoe wordt de cd-wisselaar die bij Renault te verkrijgen is dan aangesloten?

Alvast bedankt,

Sly
Sly_Slapalot
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 18 Jun 2006 11:22

Berichtdoor Remko de W » 19 Jun 2006 21:53

volgens mij zijn die op sommige modellen wel aan te sluiten,
maar wij weten natuurlijk niet welke jij hebt...

als je hem er uit hebt, kun je zien welke stekkertjes je allemaal kunt aansluiten...
eens een Renault, altijd een Renault ...
Remko de W
lid
lid
 
Berichten: 510
Geregistreerd: 19 Dec 2004 00:53
Actief als: particulier

Berichtdoor Sly_Slapalot » 20 Jun 2006 16:48

Remko de W schreef:volgens mij zijn die op sommige modellen wel aan te sluiten,
maar wij weten natuurlijk niet welke jij hebt...

als je hem er uit hebt, kun je zien welke stekkertjes je allemaal kunt aansluiten...


Hoe haal je hem eruit? :o
Ik denk inderdaad dat ik het dan zo het snelst zal weten.
Sly_Slapalot
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 18 Jun 2006 11:22

Berichtdoor Remko de W » 20 Jun 2006 19:10

aan de voorkant zitten 2 of 4 gaatjes,
hier moeten pinnetjes in
en dan kun je hem er uit trekken...
eens een Renault, altijd een Renault ...
Remko de W
lid
lid
 
Berichten: 510
Geregistreerd: 19 Dec 2004 00:53
Actief als: particulier

Berichtdoor FredG » 03 Jul 2006 20:46

Kijk even hier: http://www.scenic-forum.de/forum/viewtopic.php?t=3070&highlight=radio+aux
Is in het duits maar wordt peikfijn uitgelegd hoe te handelen inclusief foto's. 8)
FredG
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 03 Jul 2006 10:58

Berichtdoor Sly_Slapalot » 06 Jul 2006 22:37

Hallohallo,

Vooreerst alvast bedankt voor de reacties!

Eens een gelijkaardige site als deze van FredG doorlopen:
http://board.mccforum.de/viewtopic.php? ... ux&start=0

Deze moet je eens volledig doorlezen.
Ja, ik weet, het is in het duits, maar met de nederlandse taal geraak je toch bijna nergens meer tegenwoordig, dus: aanpassen maar


Even kort samengevat:
Bij renault zijn dus blijkbaar 2 types originele autoradio, nl. de Tuner-list en de Update-list.
Bij het 1e type kan je geen ingang op de radio aansluiten.
Bij het 2e type kan je dit wel via een ISO-stekker die blijkbaar bij de beter ICE-boer terug te vinden is.

Rara welk type radio ik in mn wagen heb zitten...
.
.
.
.
.
.
Inderdaad, het 1e type. :roll: :x :evil:
Bijgevolg kan ik dus het aansluiten van een externe bron op m'n buik schrijven. :?

Maar, toen zag ik het licht in de duisternis. :idea: Wat als ik mijn Tuner-list vervang door een Update-list?
Inderdaad, deze hier ging verder zoeken en deed vraag op een verkoop-site of er vrijwilligers zijn om hun Update-list te verkopen.
Snel kreeg ik reactie, maar nu zit ik met de volgende vragen.

1: Past die Update-list eigenlijk in mijn dashboard voor een Tuner-list? ps.: het is een scénic bwjaar 2003
2: Die kerel vraagt mij welke prijs ik voor zijn radio zou willen geven. Maar ik heb geen flauw benul wat zo'n originele autoradio kost. Laat staan dat ik de 2e hands-prijs zou kennen.

Kan iemand hiermee snel helpen want die persoon wacht op reactie van mij???

Alvast bedankt,

Sly
Sly_Slapalot
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 6
Geregistreerd: 18 Jun 2006 11:22

Berichtdoor r5alpine » 15 Jul 2006 13:36

ik zou de originele radio vervangen door bv een pioneer kun je een omvormer bij krijgen voor stuur bediening en display en dan heb je heel veel mogelijk heden
en een veel beter geluid zelfs met de originele speakers
r 8 -megane techline-r5tx-r5ts-twingo
r5alpine
lid
lid
 
Berichten: 159
Geregistreerd: 09 Okt 2004 19:19
Woonplaats: emmen
Actief als: particulier

Berichtdoor Eelco » 18 Aug 2006 20:48

Even als aanvulling op dit topic: Er Bestaan speciale fm zenders, sommige specifiek voor de i=pod inclusief lader, sommige voor alle mp3 spelers, die je dus op je mp3 speler kan aansluiten. Hiermee kan je gewoon op je radio naar je mp3 speler luisteren. Het bereik is meestal ca 10 meter. Ze zijn verkrijgbaar vanaf ca 15 euro, een goede kost ca 45 euro. (via ebay). Ik ga er zelf binnenkort een aanschaffen voor mijn I-Pod, omdat ik mijn oude radio niet wil vervangen door een met aux.
R21 TXE 2.2i Hatchback full options kleur 777 bordeaux-rood metallic R.I.P.
R25 TXI 2 LITER LPG kleur 676 zwart metallic
Pontiac TransSport 3.8i V6 automaat op LPG Rood-metallic
Espace III V6 3 liter automaat cobalt-blauw
Gebruikers-avatar
Eelco
Global Moderator
Global Moderator
 
Berichten: 565
Geregistreerd: 29 Sep 2004 13:19
Woonplaats: Oost Groningen

Berichtdoor ericon » 18 Aug 2006 22:49

Die externe bron op een tunerlist is gewoon mogenlijk hoor.
Ik gebruik zelf een connect2 voor mijn pda (qtecS200)
Groetjes Sjon
Gebruikers-avatar
ericon
lid
lid
 
Berichten: 648
Geregistreerd: 28 Feb 2006 15:16
Actief als: particulier


  • Soorgelijke onderwerpen
    Reacties
    Bekeken
    Auteur

Terug naar Technische vragen Scenic



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten