Rlink problemen

De R-Link zit in alle nieuwere Renaults. Lees hier waar anderen tegen aan lopen, of plaats zelf iets

Topic starter
extramint
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 10 apr 2018 18:12
Actief als: particulier

Rlink problemen

Berichtdoor extramint » 10 apr 2018 18:31

Goededag,

Sinds 01-03-2017 ben ik de eigenaar van een Clio Estate (2017), maar sinds dien niets anders dan problemen.
Met 1.100KM op de teller (na 2 weken) had ik een defecte ABS pomp en een ABS-Sensor die miste, ondertussen is dit gelukkig allemaal opgelost.

Sindsdien heb ik niets anders dan problemen met mijn R-Link systeem. Het wegvallen van de Bluetooth verbinding en het wegvallen van het geluid, maar ook het constant aan blijven van de radio (tot mijn accu leeg was).
Daarna ongeveer 8 a 9 keer bij de garage gestaan in 6 maanden tijd, meerdere dagen een leenauto mee gehad en zou elke keer het probleem opgelost moeten zijn.

Uiteindelijk zou een software probleem zijn geweest (die overigens al 3x geupdate zou zijn), waarna het na 2 weken tijd weer terug is.
Ondertussen ben ik dus meer dan een jaar verder en zijn de problemen nogal vervelend aan het worden. 2x per uur valt de radio ineens wegen ook tijdens gesprekken. Alleen niet zodra ik zelf muziek afspeel via USB maar bij Bluetooth verbinding wel (dit doe ik overigens al sinds augustus niet meer want "dit-zou-het-kunnen-zijn" verhaal)
Daarna heb ik de melding 'volume verkeersmelding' en is mijn geluid weer terug, terwijl dit uit staat. Zelfs als ik het wél aan zet en het geluid er van ook aan zet, dan behoud ik dezelfde problemen.

Iemand anders hier ook ervaring mee? En wat zou ik eventueel nog kunnen doen?
Ik begin er ondertussen erg veel spijt van te krijgen dat ik het R-Link pakket gekozen heb, gezien mijn collega's deze problemen niet hebben (en geen R-Link hebben)

Ik hoor het graag van jullie! Ik hoop dat mijn probleem een beetje duidelijk is :-)

Groetjes!


Peter81
Nieuw lid
Nieuw lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mei 2018 19:31
Actief als: particulier

Re: Rlink problemen

Berichtdoor Peter81 » 11 jul 2018 11:51

:cry2: Sinds de aanschaf begin 2016 van mijn Grand Scenic heb ik problemen met het R-Link systeem.
Geluiden veiligheid waarschuwingen zijn niet te configureren maar altijd het standaard geluid. Moet je van Klantrelaties maar mee leren leven daar besteden zij geen aandacht meer aan.
Updates werken niet, na een update, volgens de instruktie die Klantrelaties geeft het systeem aan geen kaarten gevonden en werkt de navigatie niet meer. Klantrelaties geeft als antwoord wordt aan gewerkt.
Ondertussen diverse malen via mijn garage een nieuwe sd kaart ontvangen daar de oude na een update, ook in de garage, het niet meer deed.
Na een laatste upgrade van de laatste versie systeem software in de garage en een nieuw kaart versie 1005 werkte de navigatie weer. Tot gisteren, na het starten van mijn auto de mededeling geen kaarten gevonden en dus weer geen navigatie.
Garage weet het ook niet meer en is volledig afhankelijk van een paar mensen bij Klantrelaties die dan maar vragen alle gegevens door te sturen zodat dat ze die naar naar Frankrijk kunnen sturen om het probleem daar op te lossen. Tot op heden na twee jaar nog steeds problemen met het R-Link systeem. Je betaalt wel voor upgrades maar je krijgt ze niet en als ze komen zijn ze al weer oud.
De nieuwe kaarten die door Klant relaties aan de garage gestuurd worden moet je maar als compensatie zien voor de geleden schade. Zij gaan eraan voorbij aan alle uren die het kosten van naar de garage rijden wachten en weer naar huis.
Zijn er meer mensen met dit probleem?

Ben benieuwd.

Gebruikersavatar

drefacteur
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Berichten: 18
Lid geworden op: 15 dec 2016 19:00
Actief als: particulier

Re: Rlink problemen

Berichtdoor drefacteur » 13 jul 2018 17:04

Van update's weet niet of die goed werken.En zo te lezen ga ik ze niet bijkopen.Geluiden veiligheid waarschuwingen zijn niet te configureren maar altijd het standaard geluid. Daar heb ik ook al van dag één problemen mee.Weten ook niet hoe dit kan (garage).Het is gewoon een fiasco diene R-Link.Mijn vorige was een Carminat op mijn Grand Scenic.Daar kocht ik alles voor en werkte fantastisch.Heb al verschillende malen gedacht om een TomTom navigatie bij te kopen en niet meer te werken met R-Link.

Dré
Captur Intens Energy TCe 90


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht

Terug naar “R-Link”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast