Raammechanisme scenic 2

Radio, elektrische ruiten & stoelverstelling, centrale vergrendeling, etc.

Topic starter
Henrie
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 mei 2018 22:37
Actief als: particulier

Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor Henrie » 12 jul 2018 20:08

Hallo
Rechtsachter is de kabel van het Raammechanisme gebroken. Kan ik daar een nieuwe kabel voor bestellen of moet er dan een heel nieuw mechaniek in? Het motortje werkt nog wel.en is dat zelf te doen dan?

Gebruikersavatar

mechanic
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Berichten: 11577
Lid geworden op: 24 apr 2008 20:47
Actief als: particulier
Locatie: Eindhoven

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor mechanic » 12 jul 2018 21:13

Is echt de kabel gebroken,of het plastic geleiderblokje?
Als je een kabel kunt bestellen is dat gewoon te doen,wel een beetje friemelen. Motor moet van het mechaniek af om de kabek te vervangen.
Als er nog geen geleiderblokje inzit met een torx schroefje zou ik die bij de dealer ook gelijk een halen.


Topic starter
Henrie
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 mei 2018 22:37
Actief als: particulier

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor Henrie » 12 jul 2018 21:28

Ik heb net het paneel eraf gehaald toen lag er een wit blokje onderin. De kabels waren niet gebroken denk ik maar losgeschoten. De uiteinden( verdikkingen) waren nog heel. Eentje is los die heb ik weggehaald die andere zit nogboveninvast aan het raam denk ik.

Gebruikersavatar

mechanic
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Berichten: 11577
Lid geworden op: 24 apr 2008 20:47
Actief als: particulier
Locatie: Eindhoven

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor mechanic » 12 jul 2018 22:22

Precies,dat witte plastic zal de geleider zijn.
Als de kabel niet gerafeld is kun je enkel een nieuwe geleider monteren. Zijn bij de dealer per 2 te koop (links&rechts) voor minder dan €10 dacht ik zo.

Jaren terug was er een terugroepactie voor. Bij de oude zat de ruit enkel vast met een plastic nokje,bij de nieuwe met een T20 schroefje.


Topic starter
Henrie
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 mei 2018 22:37
Actief als: particulier

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor Henrie » 12 jul 2018 22:32

Oke die ene kabel is nu los dus ook uit de motor en er zitten wel wat buigingen in. Kan ik dan ook nieuwe kabels kopen en die weer in de motor zetten of is dat te veel getob? En als dat niet kan moet ik dan een Raammechanisme kopen met motor of zonder motor. De motor werkt nog wel alleen die kabel zit er niet meer in.ik weet dus niet of de kabels bij de motor horen of bij het Raammechanisme.

Gebruikersavatar

mechanic
Gerespecteerd lid
Gerespecteerd lid
Berichten: 11577
Lid geworden op: 24 apr 2008 20:47
Actief als: particulier
Locatie: Eindhoven

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor mechanic » 12 jul 2018 23:43

Deze kabels zijn flexibel,een lichte knik is er prima uit te halen.
Ee zijn via het www complete sets te koop incl kabels etc. Met wat geduld is dat prima te repareren.
Een complete mechaniek is sneller,maar duurder.

De kabels horen bij beide. Zonder motor kan de kabel niet gemonteerd worden.


Topic starter
Henrie
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
Berichten: 15
Lid geworden op: 06 mei 2018 22:37
Actief als: particulier

Re: Raammechanisme scenic 2

Berichtdoor Henrie » 12 jul 2018 23:51

Bedankt voor de info mechanik dus als ik het goed begrijp kan ik een Raammechanisme kopen zonder motor.heb al lopen zoeken en voor 40 euro heb ik er al een.dat is nog te doen.


  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht

Terug naar “Scenic Electronica”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast