Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Hier vind je instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser.

auto radio display doet het niet

auto radio display doet het niet

Berichtdoor dimanuel » 30 Dec 2004 23:49

De radio uit mijn megan was laatst gestolen. Heb nu een nieuwe radio erin gezet (tweedehands dus waarschijnlijk heb ik hem gewoon weer terug gekocht) alle stekkertjes netjes aan gesloten (een contact blokje blijft over maar dat is waarschijnlijk die van de cd wisselaar) alles werkt nu behalve het display en moet ik het licht aan doen om de radio te activeren. Wie kan mij hiermee helpen?

Type radio is met cassette speler.
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Advertentie

Berichtdoor wlaguna » 31 Dec 2004 00:03

heb je al ,s naar je plus kontakt zekering gekeken dimanuel?
laguna grand tour 2.0 16V techline phase1 2005
Gebruikers-avatar
wlaguna
Global Moderator
Global Moderator
 
Berichten: 1241
Geregistreerd: 27 Nov 2004 20:24
Woonplaats: Edam
Actief als: particulier

Berichtdoor Remko de W » 31 Dec 2004 00:23

dan zit ie volgens mij toch verkeerd aangesloten...

even meten op welke draadjes je spanning hebt,
mischien zitten er draden omgewisseld...

bij vw/audi zitten namelijk de constante + en de geschakelde + ,
net andersom dan bij de renaultjes....

suc6 ermee... 8)
eens een Renault, altijd een Renault ...
Remko de W
lid
lid
 
Berichten: 510
Geregistreerd: 19 Dec 2004 00:53
Actief als: particulier

Berichtdoor dimanuel » 01 Jan 2005 19:10

Plus contact zekering hope ziet die eruit? Het vreemde is dat tijd en temperatuur wel wordt weergegeven is daar een aparte zekering voor?
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor jasper11turbo » 01 Jan 2005 20:37

om wat voor een radio gaat het ? orgineel radio renault ?

een digitale of een analoge radio? ofwel , zitten de stekkers liggend of staand achetrop de radio ?

klok en temp werken wel , maar het display niet .
Hoe kun je dan een radio-code invoeren ? want dan heb je een display nodig ?
bij elk type radio renault is dit .

UItgaande dat je een code heb kunnen invoeren ..

"moet het licht aanzetten om de radio te activeren"

Had de dief ook de bedrading beschadigd ? anders zit er een draad verkeerd .

Kun je een foto maken van de radio ? op die manier kunnen we verder helpen namelijk.

groet jb
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor dimanuel » 02 Jan 2005 19:27

Het is een orgineel Renault Philips auto radio. Ik heb die radio erin gezet en hij deed het had geen code nodig wel vaag idd, degene van wie ik hem heb zei dat het de radio is uit een Scenic. In eerste instantie paste de radio niet maar dat lag aan de adapter (plastic gebeuren om de radio) de radio zit nu los maar past wel perfect moet nog even een nieuwe adapter zien te vinden. Bedrading is verder niet beschadigd was waarschijnlijk iemand die precies wist hoe hem eruit te halen zonder hem te beschadigen. Zie foto voor type van radio enzo. Stekkertjes zitten liggend en eentje is staand deze is voor de afstandbediening er blijft een grote stekker over maar die is denk voor de cd wisselaar welke ik niet heb.
Je hebt niet de benodigde permissies om de bestanden die aan dit bericht zijn toegevoegd te bekijken.
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor jasper11turbo » 02 Jan 2005 19:39

dit is een analoge radio renault .

met 2 iso stekkers en een brede voor het display/afstandsbediening .

Deze radio werkt met een code !

dat deze zonder werkt .. is heel raar ..
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor jasper11turbo » 02 Jan 2005 19:42

idd , de overgebleven stekker is voor de wisselaar .

blijft het probleem over ... licht ?

kun je daar iets duidelijker over zijn ?

met de oude radio werkte het wel ?

stekkers zijn onbeschadigd ... blijft er maar een ding over..

zekering kan het niet zijn , maar los daarvan .. heb je ze wel allemaal geprobeerd of ze heel zijn ?
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor jasper11turbo » 02 Jan 2005 19:43

dit is goed voor mijn aantal postings ..:)

maar .. ik ben bang dat de radio een defect heeft
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor dimanuel » 02 Jan 2005 20:49

Ik ga alle zekeringen checken kan zeker geen kwaad. Nadat ik de radio erin had gezet deed alles het (en dit zonder code) behalve de display deze heeft het met deze radio nooit gedaan wel bij mijn vorige. De eerst volgende keer dat ik in de auto stapte en de radio aan wilde doen deed die het niet meer. Ik dacht dat het aan de code lag maar toen ik het licht aan deed ging de radio aan. Ik ben aan het testen geweest en het komt dus soms voor dat die niet aan gaat als het licht niet aan staat. De afstandbediening telt 6 functies en de stekker 6 draadjes welke moet er dan naar het display?

Zo'n adapter voor om de radio zodat die goed vast klikt weet iemand of je die gewoon bij de dealer kan halen?

Thnxs btw voor jullie sneller reacties erg cool.
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor jasper11turbo » 02 Jan 2005 20:59

de adapter is bij de dealer te koop . let wel op dat je de juiste krijgt !


Zul je niet eerst zorgen dat het geheel werkt ? voordat je een adapter koopt ?

De stekker van de afstandsbediening gaat eerst naar je radio , daarna via een combi stekker display / afstandsbed. naar de radio .

als ik tijd heb zal ik een foto van de boom , sataliet en radio maken van de week. dan zie je hoe het in elkaar steekt .

controleer eerst maar de zekeringen ... ben bang dat het daaraan niet ligt ... het klokje en de temperatuur werkt namelijk nog .. das dezelfde plus
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor jasper11turbo » 02 Jan 2005 21:09

alleen ter informatie , nummer moet je eventueel controleren bij de betreffende magazijn meester

77 01 044 017 SCHUIFLADER RADIO
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor dimanuel » 03 Jan 2005 13:58

Thnxs! Zekeringen zijn allemaal goed idd.
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor dimanuel » 03 Jan 2005 14:56

Schuiflader kost slechts 12,50 euro dan heb ik die alvast.
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor dimanuel » 03 Jan 2005 16:48

Net bij een autoradio monteur geweest die kwam weer met het verhaal dat er voor ieder model Megan weer een andere radio bij hoort vandaar dat deze niet werkt omdat deze uit een scenic komt. Wel vreemd dat alles verder dan wel werkt afstandsbediening etc.. Weet iemand of dat zo is? Type radio is een Philips 22DC2461/62T Radiosat 6010 type auto is een Megane coupe uit 2000 1.9dti sport.

Draadjes van de afstandbediening zitten als volgt (van onder naar boven) blauw (poort 1), bruin(poort 2), geel (poort 3), poort 4 en 5 zijn leeg), roze (poort 6) en dan zitten er twee zwarte draadjes in poort 7).
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

Berichtdoor jasper11turbo » 03 Jan 2005 20:07

er zijn maar twee types,
de analoge en de digitale .

welke beiden weer onderverdeeld zijn in cassette of cd .

het is flauwekul dat voor een scenic een andere stekkerbezetting is dan voor een gewone megane .. zolang je maar het verhaal analoog/digitaal niet door elkaar haalt.

simpel gezegt .. de twee iso stekkers passen altijd .. maar de display/afstandsbediening past niet .

bij een digitale is dit een kleine gele stekker en bij de analoge is dit een zwarte lange stekker .

de radio die je heb zou moeten werken !

je beschrijft namelijk keurig een analoog systeem en de radio(foto) is ook analoog.

de radio die je laat zien zit standaard in een megane Aida hatchback van 1999 (die komt rechtstreeks uit een scenic)

Laat je niets wijsmaken , de radio zou moeten werken .. al stop je er een analoge radio van een safrane in (bouwjaar 1999/2000 , werkt deze ook .

gr jb
jasper11turbo
lid
lid
 
Berichten: 765
Geregistreerd: 31 Aug 2004 17:45
Actief als: particulier

Berichtdoor merijn » 03 Jan 2005 21:43

toch leuk dat ze het altijd proberen he?
je gewoon met een kluitje het riet in te sturen..
gelukkig word dat weer wat moeilijker gemaakt door dit soort forums, en vooral van die wonderbaarlijke wandelende vraagbaken

oftewel bedankt jasper!
(ook al heb ik hier niet veel mee te maken voorderest)

mvg, merijn
2153, not even in the neighbourhood of the beast
merijn
Lid - en hoppa, logo 2
Lid - en hoppa, logo 2
 
Berichten: 109
Geregistreerd: 05 Sep 2004 01:00
Woonplaats: Noord-Scharwoude

Berichtdoor dimanuel » 04 Jan 2005 12:53

Thnxs! Ik ga van de week even langs de Renault dealer er moet ergens een kabeltje los zitten die hebben dat waarschijnlijk zo gefixed. Ciao Manuel
dimanuel
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 27 Dec 2004 17:18
Woonplaats: Woerden

display doet het niet?

Berichtdoor eddy1968 » 01 Okt 2007 22:16

hoi, las je berichtje over een renault radio, welke niet werkt.
Heb hetzelfde probleem.
Heb zelf een renault megane uit 1997, waar een originele radio met stuurbediening in zat.
Had een wisseklaar aangeschaft, welke niet op dit type radio aan kon worden gesloten.
Heb vervolgens tweedehands een nieuwere "tuner list" renault radio aangeschaft.
Deze "werkte"vervolgens ook alleen, wanneer ik de verlichting van de auto aanzette.
Houdt dan vervolgens ok 1 langwerpige stekker over, wanneer ik deze in de oude radio stop, dan gaat het display aan, heeft denk ik niets met de wisselaar te maken.
Volgens mij zijn de oudere types megane wel met iso connectoren uitgevoerd, maar niet via iso norm bedraad.
Bij de latere types wel, daarom het verschil in werking van de bedrading.
philips en tuner list zijn overigens wel van dezelfde firma (philips).
Misschien kunnen we ruilen??
eddy1968
Nieuw lid
Nieuw lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 01 Okt 2007 21:54


  • Soorgelijke onderwerpen
    Reacties
    Bekeken
    Auteur

Terug naar Megane



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten

cron