Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten. Hier vind je instructies over hoe je Javascript activeert in je web browser.

niet starten

Voor technische onderwerpen die niet in één van bovenstaande categorieën te vangen zijn.
Forumregels
-Vermeld het type/model(!!) Renault in de posting
-Vul svp de gevraagde gegevens aan

niet starten

Berichtdoor espasje » 25 Apr 2010 13:17

Hallo, ik heb een Espace 2.0 16V van 2000. Deze heeft een startonderbreking. Vaak is er niks aan de hand, maar regelmatig komt het voor, dat de auto niet wil aanslaan. Net of de startonderbreking niet uitgeschakeld is. De startmotor gaat wel rond, maar hij slaat niet aan. Als ik dan ongeveer een half uur wacht, dan doet het wel. De Renault-dealer heeft de installatie al uitgelezen, maar zegt dat er niets mis mee is. Het moet een andere oorzaak hebben. Heeft iemand hier ook wel eens problemen mee gehad? mvrgr TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Advertentie

Berichtdoor DexterXL » 25 Apr 2010 18:19

Andere sleutel/kaart al geprobeerd??
Ford Focus Wagon Futura 1.6i 16v 2005 Magnum Grey
Daewoo Kalos Class 1.4i 16v 2004 Blauw
DexterXL
lid
lid
 
Berichten: 485
Geregistreerd: 25 Mei 2009 18:50
Woonplaats: Veluwe

Berichtdoor espasje » 25 Apr 2010 22:21

Hallo DexterXL,
bedankt alvast voor je reactie, maar met de reservesleutel heb ik hetzelfde probleem. Ik heb wel op het forum gelezen, van iemand, die hetzelfde probleem had met een Twingo. Deze heeft nieuwe sleutels besteld. Opnieuw laten programmeren en het probleem was opgelost.
Ook heb ik iets gelezen, dat in de sleutel een transponder zit, voor herkenning van de sleutel. Deze zou niets te maken hebben, met de knop voor het openen van de deuren. Ik vind het dan wel vreemd, dat de dealer op de computer geen storing kon vinden. ik heb ook de batterijen (speciaal bij de dealer gehaald) in beide sleutels vervangen.
Het resetten van de sleutel heb ik nog niet uitgeprobeerd, ik weet trouwens nog helemaal niet of dit werkt. (in de auto zitten, deuren afsluiten en de knop van de sleutel een aantal sekonden vasthouden tot er weer een klik hoorbaar is).
Maar ik ga dit maandag uitproberen en hou je op de hoogte.
Tot die tijd zijn alle reacties zeer welkom.
Gr. TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor Rossy » 26 Apr 2010 10:25

Onder welke omstandigheden komt dit voor?
Gewoon willekeurig of wanneer je een stukje gereden hebt, een korte tijd de auto verlaat en daarna weer weg wil rijden?
In het eerste geval kan het een storing zijn in de transponder, zeker als het bij beide sleutels gebeurt.
In het tweede geval is de BDP sensor de grote verdachte.

Antonio.
Renault, a way of life!
-------------------------------------------------------------------------------------
Mijn auto's: R5 GTS Fashion '89, R5 GTX '87.
Gebruikers-avatar
Rossy
Global Moderator
Global Moderator
 
Berichten: 2717
Geregistreerd: 30 Sep 2004 00:34
Woonplaats: Emmeloord
Actief als: particulier

Berichtdoor espasje » 26 Apr 2010 13:02

Antonio,

dit komt in het tweede geval voor. Maar wat heeft het bovenste dode punt te maken met starten. Maar ik wil hier wel eens verder naar kijken. Weet jij waar ik die ongeveer kan vinden?

Gr. TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor Rossy » 27 Apr 2010 20:19

De BDP sensor geeft aan de ontsteking door wanneer deze een vonk moet geven.
Wanneer de BDP sensor kapot is, dan zal het signaal voor de vonk niet komen.
De auto zal dan wel starten maar niet aanslaan.
Dit uit zich in het begin bij het starten van een halfwarme/deels afgekoelde motor.
Later zal het zich ook manifesteren bij het starten van een koude motor of zelfs tijdens het rijden.
Als het laatste het geval is, dan zal dde auto niet meer starten tot deze sensor vervangen is.

Deze sensor is te vinden bovenop de versnellingsbak, bijna tegen de motor aan.
Kost een kleine 50 euro nieuw.

Antonio.
Renault, a way of life!
-------------------------------------------------------------------------------------
Mijn auto's: R5 GTS Fashion '89, R5 GTX '87.
Gebruikers-avatar
Rossy
Global Moderator
Global Moderator
 
Berichten: 2717
Geregistreerd: 30 Sep 2004 00:34
Woonplaats: Emmeloord
Actief als: particulier

Berichtdoor espasje » 28 Apr 2010 21:29

Antonio,

Ik heb de sensor gevonden. het loshalen was een fluitje van een cent. Het magneetstiftje was wel helemaal gecorrodeerd.. Voorzichtig schoongemaakt met een vijltje. Ook de contactjes schoongemaakt.
Ik heb daarna de auto gestart. In een keer. Ik heb hem toen warmgereden en weer gestart, en weer, en weer.
Hij heeft niet een keer geweigerd. Nu wil ik het deze week nog afwachten. En als hij het blijft doen, haal ik direct een nieuwe. Ik laat het zeer zeker nog weten.

Gr TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor wesley015 » 29 Apr 2010 09:52

Als die het weer doet dan hoef je ook geen nieuwe te halen.
Gebruikers-avatar
wesley015
lid
lid
 
Berichten: 1021
Geregistreerd: 17 Okt 2009 13:29
Actief als: particulier

Berichtdoor espasje » 03 Mei 2010 12:42

hé daar ben ik weer.

ik heb het starten dit weekend zoveel mogelijk geprobeerd, en hij hapert niet meer. ik denk dus dat de oplossing zat in de bdp-sensor. Ik zal de Renault-dealer eens bellen en vragen, of hij ooit gehoord heeft van deze sensor.

Dexter, Wesley en vooral Antonio bedankt voor de hulp en tot de volgende keer.

Gr. TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor wesley015 » 03 Mei 2010 13:55

Haha,
Daar hoef je de dealer niet voor te bellen.
Het gebeurt vaker dat de BDP vies/kapot is.
Gebruikers-avatar
wesley015
lid
lid
 
Berichten: 1021
Geregistreerd: 17 Okt 2009 13:29
Actief als: particulier

Berichtdoor espasje » 03 Mei 2010 16:14

Nee ik bedoel, omdat hij de auto heeft nagekeken maar niets kon vinden. Lijkt me sterk, dat een dealer hier nog nooit van gehoord zou hebben.

Gr TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor espasje » 11 Mei 2010 12:43

hé daar ben ik weer.
ik heb nu 1 week de bdp-sensor schoon. en het scheen in het begin te werken. maar de laatste dagen wordt het weer het bekende verschijnsel van niet willen aanspringen. ik ga er vanavond een nieuwe sensor inzetten en hoop dat het dan voorgoed opgelost is.

Gr TB
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51

Berichtdoor espasje » 17 Mei 2010 17:02

heeft er iemand wel eens hiervan gehoord? Ik las dit bij het Problemcar-forum.
vraag:
ik heb een espace die afentoe niet aanslaat, als dit gebeurt dan blijft het lampje van de startonderbreker constant branden. de reserve sleutel hebben we ook geprobeert maar die doet het zelfde, de startonderbreking is ook uitgelezen maar we hebben geen foutcode. wie weet de oplossing ???? en alvast bedankt hiervoo
antwoord:
probeer de stekker op je brandstofpompafsluiter schoon te maken.Contstant branden betekend een fout in de
code-lijn brandstofonderbreker=>startvergrendelingsrekeneenheid.
espasje
Lid - eerste logo binnen
Lid - eerste logo binnen
 
Berichten: 11
Geregistreerd: 25 Apr 2010 12:51


  • Soorgelijke onderwerpen
    Reacties
    Bekeken
    Auteur

Terug naar Techniek algemeen



Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten