Make a Donation to RENAULT forum

Over Renaultforum

Bij Renaultforum regeert de passie en niet het grote geld. Geld is echter wel nodig om te blijven doen wat wij nu doen. Daarom vragen wij om jouw bijdrage. Je kunt ons structureel steunen, maar een donatie kan ook éénmalig en geheel vrijblijvend zijn. Wat jouw keuze ook is, wij zijn dankbaar voor je steun!


Renaultforum bestaat sinds 2004 en is onafhankelijk van Renault.

Dit betekent concreet dat Renaultforum zelf geld moet verdienen om te kunnen blijven bestaan. Het geld dat Renaultforum verdient, wordt niet alleen gebruikt om de hosting en servers waarop Renaultforum draait te betalen, ook mensen die voor en aan Renaultforum werken kunnen zo nu en dan betaling verlangen ivm gemaakte onkosten. Zeer veel is 'liefde-oud-papier-werk', maar zo nu en dan moeten er dingen gedaan worden op de server die onze pet te boven gaan, en de personen die dit werk dan vervolgens voor ons verrichten, doen dat niet per definitie gratis.

Renaultforum is een open forum platform. In tegenstelling tot clubs en verenigingen kennen we bijvoorbeeld geen leden- of abonnementsgeld, en hebben we ook niets te verkopen. Alle berichten zijn gratis te lezen, en dat willen we ook graag zo houden. Ook het zelf posten op het forum is gratis en zonder noemenswaardige beperkingen te gebruiken voor iedereen die dat wil. Om de onvermijdelijke rekeningen te kunnen betalen zijn echter wel inkomsten nodig.


Eerder gehoorde opmerkingen:

"Renaultforum hoeft niet zo veel te kosten, wat kost nou tegenwoordig nog een hosting en domeinnaam"

Als dit zo was, was deze pagina misschien niet nodig geweest. De realiteit is dat Renaultforum niet zo maar een statische pagina met wat informatie is, maar een dynamische website met gekoppelde databases die vele bezoeken per dag moeten verwerken en ruim 60GB per maand. Dat is echt niet te realiseren met een € 7.50 per maand domein en een server die met nog 9.000 andere websites via 'overselling' gedeeld wordt.

"Moderatoren worden betaald"

Het klopt niet dat moderatoren van Renaultforum betaald worden, een smartphone van Renaultforum hebben, of kortingen krijgen bij Renaultgarages.
Renaultforum zou dit wel graag anders zien, maar daar zijn de middelen eenvoudigweg niet voor. Heb je ideeën hierover of zie je mogelijkheden, dan vernemen we die graag van je.

"Kom eerst maar eens met een overzicht, voordat je met de bedelpot rondgaat"

Je ziet op diverse fora dergelijke discussie's op soms jaarlijkse basis voorbij komen, en zelden behalen ze het benodigde bedrag. Vaak moeten de resterende euro's worden weggeboekt met de opmerking 'maar héé admin, het is toch ook jouw hobby, en een hobby mag toch best wat kosten ?'
Is er al eens een keer meer opgehaald, dan is er altijd iemand die zich dat weet te herinneren en in de 'bedelposting' van volgende jaar dat doodleuk van het totaal benodigde afhaalt, en hopelijk is hij/zij dan de enige die dat doet...

Wij gaan dus niet met een jaarlijkse bedelpot rond, noch gaan we een uitgebreid (nog meer tijd en inspanning kostende) adminstratie op zetten.
Een donatie is van harte welkom, en daarvoor geven we desgewenst een bannervrij forum per maand of voor maximaal één jaar per keer.Tot slot

Bedenk eens wat de extra waarde van de site is voor jou, hoeveel geld heeft het je mogelijk al gescheeld met reparaties die je zelf kon doen, of diagnoses die je zelf kon stellen en waarmee de zoektocht naar de storing flink korter duurde, wat gezien de uurtarieven die garages rekenen rap aantikt.

Wil je niet doneren dan nóg kan jij meewerken, door Renaultforum op je whitelist te zetten in je eventuele Flash- , script- of AdBlocker of Ghostery.
Het concept dat bezoekers op een reclame banner moeten klikken om als website geld te verdienen is inmiddels achterhaald(!).

Renaultforum kan geld verdienen aan het vertonen van banners en is daarbij niet persé afhankelijk van hoe vaak er op een banner wordt geklikt. Ons whitelisten zou dus echt al helpen en kost je helemaal niets. En we knallen de site heus niet vol met knipperende in de weg zittende banners, dat vinden wij zelf ook rete irritant.


p.s. Bij doneren maakt u zelf uit hoeveel, en kan makkelijk en veilig via PayPal.
Wel vragen we u om meer dan 1 euro te doen, er gaan immers ook nog kosten van PayPal vanaf (3.4% + € 0.35 ). En laat weten welke gebruikersnaam u gebruikt op het forum en voor hoeveel maanden de donatie bedoeld is (max. 1 jaar).
Is de donatie laag (bijv. € 1.50) en staat er geen termijn bij vermeld, dan gaan wij uit van 1 maand. Is de donatie hoger (bijv. € 7.50) dan gaan wij uit van een langere periode.
Natuurlijk kijken we daarbij ook naar wat anderen doneren. Het zou niet fair zijn om iemand die € 50 euro doneerde hetzelfde te geven als degene die € 5 euro doneerde!


Wij zijn erg dankbaar voor uw donatie, groot of klein.


Ons paypal donatie adres is : donatie@renaultforum.nl
Of makkelijker, gebruik de knop hieronder. :idea:
Connecting to PayPal - Please Wait…