Espace IV: Bank 3e zitrij

Plaats reactie
Gebruikersavatar

mechanic
Gouden Bahco
Posts in topic: 2
Berichten: 16023
Lid geworden op: 24 apr 2008 20:47
Actief als: particulier
Locatie: Someren

Re: Espace IV: Bank 3e zitrij

Bericht door mechanic »

Dit is de aatste posting van de vorige pagina:

Op papiee mag je 8pers vervoeren met een B rijbewijs.
Twijfel je aan je verzekering,bel ze dan eens op en leg het voor.
Je wilt daar natuurlijk geen risico mee lopen. Stel dat het niet mag en iemabd raakt invalide,dan is de financiele schade niet te overzien!

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

mechanic
Gouden Bahco
Posts in topic: 2
Berichten: 16023
Lid geworden op: 24 apr 2008 20:47
Actief als: particulier
Locatie: Someren

Re: Espace IV: Bank 3e zitrij

Bericht door mechanic »

De sterkte en bevestiging van de naar voren gerichte zitplaatsen moet voldoen aan de Europese richtlijn (EG-richtlijn) 74/408/EG. De sterkte van de bevestigingspunten van de autogordels moeten voldoen aan EG-richtlijn 76/115/EG. De sterkte kunt u aantonen door het overleggen van een certificaat waar dit uit blijkt. Een dergelijk certificaat kunt u krijgen bij de fabrikant van de zitplaats, de fabrikant van de personenauto of bij het ombouwbedrijf.

Na goedkeuring stuurt de RDW het aangepaste kentekenbewijs naar de geregistreerde eigenaar/houder.



Telefonisch een keuringsafspraak maken
Het telefoonnummer is: 0900 07 39 ( 0,10 euro p/m). Medewerkers van de RDW-keuringsstations zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30-12.15 uur en 13.00-16.45 uur.

Bij het maken van de telefonische afspraak moet u het Voertuig Identificatie Nummer (VIN = chassis- of framenummer) en de verdere gegevens van het betreffende voertuig bij de hand hebben.

Keuringsafspraak maken via internet
U kunt ook via internet een keuringsafspraak maken. Het internetadres is: http://www.rdw.nl, vervolgens kiest u: voertuigeigenaar, het kentekenbewijs, kentekenkeuring bij de rdw en tot slot afspraken maken/annuleren. Via deze link komt u direct op de juiste pagina terecht. Hier vindt u ook een overzicht van de gemiddelde wachttijden per keuringsstation. Let op! Voor aanhangwagens, opleggers en bromfietsen gelden andere wachttijden dan in het overzicht staan vermeld.

Door te klikken op de kalender achter het betreffende keuringsstation, krijgt u een formulier te zien voor het aanvragen van een keuring. Deze moet u invullen en verzenden. Binnen 1½ werkdag stelt de RDW u per e-mail op de hoogte van de datum en de tijd van de afspraak.

Als u een keuringsaanvraag doet is deze pas definitief wanneer per reguliere post een schriftelijke bevestiging van de RDW is ontvangen.


Kosten


De kosten voor een wijziging voertuig bedragen € 42,00 voor een licht voertuig (<3500 kg) en € 50,00 voor een zwaar voertuig (>3500 kg).

Geen RDW-keuring als de personenauto voor 1 juni 2004 in gebruik is genomen.
Als de personenauto in gebruik is genomen voor 1 juni 2004 en er zijn extra zitplaatsen aangebracht, hoeft er geen keuring bij één van de keuringsstations van de RDW plaats te vinden. Het aanbrengen van een extra zitplaats is dan uw eigen verantwoording.

Het aantal zitplaatsen op het kentekenbewijs kan dan administratief worden gewijzigd. Hiervoor kunt u het originele Voertuigbewijs (deel 1A) van het kentekenbewijs sturen naar RDW afdeling VRD, Postbus 30000, 9640 RA Veendam. In een begeleidende brief moet u aangeven hoeveel zitplaatsen er zijn bijgeplaatst.

Als het aantal zitplaatsen niet op het kentekenbewijs staat, is een aanpassing niet mogelijk.

Risico’s zitplaatsen in laadruimte
Van fabriekswege is de laadruimte van een personenauto bedoeld als kreukelzone. Hier zijn de balken in de carrosserie bewust verzwakt om laadruimte in elkaar te laten kreukelen en de personenruimte te sparen. Als u zitplaatsen in de laadruimte plaatst, kan dit dus een minder veilige plaats zijn voor de passagiers.

Regelgeving APK
Voor wat betreft de permanente eisen (de APK) zijn er weinig belemmeringen voor het aanbrengen van extra zitplaatsen. Voor de APK geldt dat de betreffende zitplaats deugdelijk gemonteerd moet zijn.

Verder geldt:

dat personenauto’s die na 31 december 1989, maar vóór 1 oktober 2000 in gebruik zijn genomen, moeten zijn voorzien van autogordels op alle naar voren gerichte zitplaatsen.
dat personenauto’s die na 30 september 2000 in gebruik zijn genomen moeten zijn voorzien van autogordels op alle naar voren en naar achteren gerichte zitplaatsen.
Heupgordels bevestigd op twee punten zijn in beide situaties toegestaan.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Gebruikersavatar

bertvanstangen
Lid
Lid
Posts in topic: 1
Berichten: 69
Lid geworden op: 03 jan 2009 13:38

Re: Espace IV: Bank 3e zitrij

Bericht door bertvanstangen »

Hoewel al een heel oud topic, was ik ook geïnteresseerd. Contact gezocht met de RDW die aangaf dat dit alleen mag als er een bank geplaatst wordt waarvan Renault zegt dat deze voor de Espace goedgekeurd is (volgens mij zijn die er niet). Daarna zal keuring bij rdw plaats moeten vinden en wordt kentekenbewijs bij goedkeuring gewijzigd van 7 naar 8 personen. Kans op medewerking van Renault bij gebruik van Chrysler bank lijkt me nihil dus voor mij helaas geen optie. Peugeot, fiat en Citroën hebben overigens wel een officiële 8 persoons variant (807).

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links


Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

  • Vergelijkbare Onderwerpen
    Reacties
    Weergaves
    Laatste bericht