Er zijn 5 resultaten gevonden

door dirk bruijns
17 nov 2018 21:06
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15031

Re: Antenne Talisman

Ondertussen is de auto binnen geweest voor jaarlijks onderhoud ( 20k ) , hij heeft een update gekregen maar buiten nog méér irritatie's met de Rlink ( USB-stick niet te vinden, slechts 1 song staat er volgens lijst, speelt 3x dezelfde song binnen het uur op random play ) , heeft de ontvangst er geen millimeter bij gewonnen. Dan maar zelf de koe bij de horens gevat, ik heb het binnenwerk van de kofferspoiler eruit gehaald, de antenne-aansluiting die met een drukknop tegen het glas van de achterruit zit, die heb ik eruit geklikt, ik heb 3m electriciteitsdraad 0.75mm² vanaf de linkerkant naar rechts en terug naar het midden gespannen , het uiteinde met plakband tegen het andere eind van de drukknop gekleefd, en de plastieken cover netjes terug dichtgewerkt. Dikke vette ontvangst , mijn vertrouwde FM ontvangst uit Schoten terug tot in Schiphol kunnen beluisteren, en digitale stations waar ik nog nooit van gehoord heb, zonder signaal verlies. Zoals Roger van Dobbit het altijd zegt ... wat je zelf doet, is altijd beter.
door dirk bruijns
24 nov 2017 19:25
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15031

Re: Antenne Talisman

Ondertussen lees ik hier al heel wat ervaringen, en een mogelijke oplossing in het aanbrengen van extra massapunt + eventuele versterker, hetgeen ik in mijn openingspost al aanhaalde. Zijn de Belgische dealers op de hoogte ? Ondertussen heb ik ook het 'knipperende sfeerverlichting verschijnsel' , waarbij het eerste kwartier na het starten de linkerkant telkens harder dan wel zachter gaat branden, iets wat ik ook al eerder hier heb zien voorbijkomen. Als 'ie het niet heeft, kan ik het zelf uitlokken door de ventilator handmatig naar +5 te zetten, dan knippert 'ie weer een kwartiertje, alsof je al niet zot genoeg wordt van die miserabele radio-ontvangst. Om niet weer door de dealer gecounterd te worden met "luister naar een ander station" en "het is wachten op een update" had ik graag wat preventieve info gesprokkeld zoals "ja er is een update beschikbaar in België" en "er is een verbetering voor die radio-ontvangst beschikbaar". Voorts geef ik in de marge nog mee dat de Talisman een fantastische wagen is om in te rijden, doet alles perfect wat ik verwacht (behalve radio luisteren), mensen geven me complimentjes over een mooie snuit, diepe blauwe kleur, en die Bose produceert flink wat lawaai .... allemaal uit zo'n klein USB-stickje, want de radio ... die doet het maar amper. Het is ver gekomen, want de dagelijkse rit in de spits waarbij ik graag naar het nieuws wil luisteren ... dat doe ik op mijn gsm met oortjes in de auto. Prima ontvangst in de auto, en dan kan je tenminste het volledige nieuwsbericht inclusief het weer + de verkeersinformatie uit je eigen provincie horen.
door dirk bruijns
02 nov 2017 08:57
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15031

Re: Antenne Talisman

Nee, ik denk dat hij 'een vergaderingske gemist' heeft, toen hij op 26/09 binnenging heb ik hem al attent gemaakt op mogelijke oplossingen maar daarover was (toen) nog niets bekend. Toen stonden er op dit forum al update's en mensen die een aanpassing hadden gekregen, maar dat is nog niet tot in België doorgedrongen.
door dirk bruijns
02 nov 2017 08:26
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15031

Re: Antenne Talisman

Mijn Talisman gekocht in juni 2017, nog netjes geleverd voor de grote vakantie. Na een maand was ik de radio en zijn problemen al spuugzat en heb de dealer gecontacteerd, op 26 september kon hij binnenkomen. Geen enkel probleem is er opgelost, ze wachten op een update. Ze stelden wel voor om van radiostation te wisselen, dus in plaats van mijn vertrouwde zender Radio2 zou ik beter kiezen voor StudioBrussel, die hebben een sterker signaal. Zo kan ik het ook natuurlijk. Ondertussen gebeurd er niets, en blijf ik liever muziek van een USB-stick afspelen. Digitale radio werkt wel goed, maar omdat ik hier in het grensgebied woon, valt het signaal nog regelmatig weg, éénmaal de neus naar het zuiden (rinchting zender) is er geen probleem meer, de radio blijft perfect ontvangen. Het probleem is op FM, hij schakelt constant naar Alternatieve Frequentie over van een station (Radio 2 via Vlaams-Brabant op 93.7 .... hier in Essen aan de Nederlandse grens!, je hoort dat direct door de slechte ontvangst, en je moet dan handmatig terug naar de oude frequentie die dan nog perfect werkt zonder ruis. De functie AF kan ik ook niet uitschakelen, en de REG on-off heeft geen enkele positieve invloed, hij blijft dat doen. Nog nooit meegemaakt, in geen enkele auto, mijn vorige Mégane's en Laguna hadden daar nooit problemen mee, maar hier bij deze Talisman is het huilen met de pet op.
Een mogelijk oplossing zou zijn : het kunnen uitschakelen van de AF , zodat 'ie niet naar een andere alternatieve frequentie gaat zoeken, want die alternatieve frequentie's zijn per definitie altijd veel slechter dan de originele frequentie die toch wel goed blijft binnenkomen. Weliswaar zeer zwakker dan mijn jarenlange ervaring met andere autoradio's, maar als ik rond mijn eigen kerktoren rij of woon-werkverkeer doe binnen het bereik van de zender, zou je zo die R-link zo door de ruit willen keilen.
Een betere antenne zou misschien veel oplossen, als dat betekent dat er een gat moet geboord worden en er terug een klassieke antenne-spriet opkomt, so be it.
Op dit forum lees ik vanalles over een update van de Rlink, reset doen of zelfs de mogelijkheid om een haaievin te laten plaatsen vanuit de dealer .... mijn dealer weet van niets. (Wachten op de update mijnheer, uw auto heeft de meest recente update 2.2.17.803 , als er iets nieuws komt laten we het weten).
door dirk bruijns
31 okt 2017 23:52
Forum: Talisman
Onderwerp: Antenne Talisman
Reacties: 59
Weergaves: 15031

Antenne Talisman

Weet er iemand waar of hoe de antenne van een Talisman (GrandTour/Estate) uitgevoerd is ?
De radio-ontvangst is bedroevend, ik zou daar graag op één of andere manier iets aan willen doen door een betere 'antenne' of een versterker te plaatsen.