Er is 1 resultaat gevonden

door GranScenDci
06 mar 2013 15:05
Forum: Twizy
Onderwerp: Twizy for a day...
Reacties: 6
Weergaves: 17866

Twizy for a day...

Omdat de auto vandaag voor beurt + APK bij de garage staat, een dagje een Twizy mee.
Geinig klein ding! Ik vind de Twizy er echt leuk uitzien, van voor en van achter. Van binnen is het heerlijk minimalistisch. Klein digitaal display, en dat is het. Geen verwarming, geen radio, geen electrische ramen - wat zeg ik, geen ramen - dus het is heel letterlijk back to basics.
Rijdend viel me eerst op dat de Twizy behoorlijk hard geveerd is. Hobbels (drempels kom je in een stad toch al gauw tegen!) voel je pijnlijk goed! Ik ben gewend aan Frans comfort, en de Twizy is... anders.
In stadsverkeer kom je lekker vlot mee. De Twizy trekt vlot genoeg op, en tot ongeveer 60 km/u is alles koek en ei. Hij kan (iets) harder... maar niet voor lang, want de actieradius slinkt boven die snelheid angstwekkend snel. Als je rustig rijdt, met stadse snelheden, en goed anticipeert - dus gas los en remmen op de 'motor' - dan kun je heel zuinig zijn, want dan slinkt de actieradius maar heel geleidelijk.
Grappig is dat iedereen kijkt. Kinderen wijzen, roepen, hee mama, wat een gekke auto! En mensen die je zien uitstappen maken vaak even een praatje. Een autootje waar je vrolijk van wordt, en waar anderen ook welwillend naar kijken.