Er zijn 2 resultaten gevonden

door Hans C
01 sep 2018 20:05
Forum: Megane
Onderwerp: Vraag om raad ...
Reacties: 7
Weergaves: 1764

Re: Vraag om raad ...

Wat niet is kan nog komen :wink: :D :D
door Hans C
27 aug 2018 22:33
Forum: Megane
Onderwerp: Vraag om raad ...
Reacties: 7
Weergaves: 1764

Re: Vraag om raad ...

Ik zie net dat mijn post niet is doorgekomen. Volgens mij is dit een 2/1, de 2/2 heeft toch meer chrome in de neus.

Nu lekken, een cabrio van ouderdom lekt altijd. Mijn ervaring met de CC is dat hij lekt bij de overgang dak/voorstijl links. Nu die van mij is een jaartje ouder en dat is nu de deur die je het meeste van al gebruikt. Slijtage zal er wel iets mee te maken hebben.

Wat doe ik om lekkage tegen te gaan :
- rond half oktober maak ik de klik, nu ga je niet meer cabrio rijden. Dan worden de rubbers goed proper gemaakt en wordt er vet op gesmeerd, die lekken dan de hele winter niet en blijven soepel.
- 's zomers op tijd en stond de rubbers schoon wrijven en 1x per maand eens een beetje Nivea over de rubbers.

Een tip;
Het dak is smaller als de rest van de carrosserie, als het regent en je stapt in/uit, krijg je een geut water in je nek. Ik wrijf het dak, ruiten in met Rain Ex. En regelmatig de wagen voorzien van de nodige simoniz.
Die van mij heeft na 13j enkel een beetje lekkage bij de reeds vermelde overgang voorruitstijl/dak links. Daar zit een "opvang" en die werkt soms niet goed, Na een spoelbeurt met een hogedruk heb je hier en daar bij de ruiten wel een druppeltje binnen.

Een slechte wagen is het zeker niet, ik geniet er nu al bijna 6 jaar en ben een veel open rijder. Kijk eens goed de rubbers na, dan de rest van de wagen. Dak een keer of 5 open en toe doen.

Trouwens als je het dak open doet en je wil de rubbers nazien, stop gewoon bij het openen halverwege, dan heb je tijd genoeg om de rubbers te controleren/proper te maken.

Succes