Er is 1 resultaat gevonden

door Hans C
27 jul 2020 22:38
Forum: Megane
Onderwerp: Mégane 2: airco koelt links niet, rechts wel
Reacties: 16
Weergaves: 5038

Re: Mégane 2: airco koelt links niet, rechts wel

nikk schreef: 24 jul 2020 01:08 Wat Mechanic zegt, systeem verliest altijd vloeistof over tijd. Eens per X aantal jaren laten bijvullen. Let wel goed op de prijzen. Vele bedrijven rekenen eenvoudig je gehele systeemvolume. Ook al gaat er maar 10 gram bij. Mijn Espace is komende week aan de beurt. Betaal een basis bedrag + de grammen die er in gaan.

Nikk, kan hier niet mee akkoord gaan, bij een service wordt het hele systeem leeg getrokken, gereinigd en dan gevuld, of anders zijn ze verkeerd bezig. Die grammen krijg je echt niet terug. Ik heb nog de cabrio en het is nu 3 jaar geleden dat ik de airco heb laten vullen, hij werkt nog goed, is zeker volgend jaar een must desnoods nog deze zomer. Als ik de kap open heb leg ik de airco uit, soms bij hoge temperaturen laat ik hem manueel werken, maar af en toe op AUTO. En ik rijdt veel cabrio, als het kan hup open :D . Maar 's winters gebruik je je airco ook voor het ontwasemen van de ruiten, moet je manueel aanleggen, dus het gebruikt het ook vulling.
Bij een manuele of automatische airco is het gewoon verstandig om in de winter de airco een paar keer volle bak=heel koud te laten werken. om alles werkend te houden.