Er is 1 resultaat gevonden

door Kata
21 jun 2020 21:58
Forum: Motorisch
Onderwerp: Distributieketting gebroken Clio phase 4 2016
Reacties: 8
Weergaves: 3780

Re: Distributieketting gebroken Clio phase 4 2016

In de 1e plaats -> ik zou nooit zo lang wachten voor een onderhoud want is écht toch wel een groot interval. Maar dat is een persoonlijke keuze.

Waar ik in dit verhaal over struikel is dat als de fabrikant voorschrijft dat er normaal gezien geen onderhoud dient te gebeuren en tussen 2 voorgeschreven beurten in gaat het mis ik vind dat de fabrikant in fout is. Trouwens Renault kennende weet ik dat die wel degelijk in bepaalde zaken tussenkomen (Coulance zoals jullie dat zeggen) in tegenstelling tot andere merken.

Anderzijds is het zo dat als er ergens in je handleiding vermeld staat dat je je wagen sowieso elk jaar even moet binnen steken om bepaalde garanties te behouden wordt het een "kleine lettertjes" verhaal.

Maar ivm daar mee even een vraag over het "enkel olie bijvullen" in 2019: Heb je dat zelf gedaan of is dat bij een officiële Renault garage gebeurd? En zo ja -> heb je daar een bon of ander bewijs van betaling van? Dat zou toch al een teken van "goed gedrag" van jou uit zijn. Want jij bent wel naar een officiële dealer geweest in 2019 en die heeft eigenlijk gezegd dat enkel olie bijvullen nodig was.

Je kan in dat geval ook eens contact opnemen met het hoofdkantoor van Renault en jouw visie op het verhaal uitleggen. Ik zeg niet dat het gaat helpen maar "niet geschoten is altijd mis"

Ik heb in elk geval op die manier voor de kosten van het vervangen van de bekleding van de bestuurderszetel van onze wagen voor 80% tussenkomst gekregen.

Succes en laat hier wel ns horen hoe het verhaal verder loopt.