Er zijn 2 resultaten gevonden

door PieterZoe
12 dec 2017 22:11
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Keiharde batterij tech
Reacties: 24
Weergaves: 8432

Re: Keiharde batterij tech

Interessant Jeroen! vooral om te lezen hoe de prijs van de batterij is opgebouwd (Ampera e). Ik gebruik zelf regelmatig onderstaande plaatje in presentaties over prijsontwikkeling van de EV battery. Ik heb daar eigenhandig ook de form factor in geplot. Die ontwikkeling is ook bepalend voor het succes van de EV
Clipboard02.jpg
door PieterZoe
08 nov 2017 00:21
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Keiharde batterij tech
Reacties: 24
Weergaves: 8432

Re: Keiharde batterij tech

Hey Jeroen, superinteressante presentatie. Vooral de eerste 15 minuten waarin de relatie tussen temperatur, laadsnelheid en degradatie wordt beschreven (en verklaard). Ook de verklaring voor het steeds minder worden van het verval is erg interessant.

Zoals je al aangaf, lijkt het er inderdaad op dat het vooral in de zomer aan te raden is om sneller te laden. In de experimenten uit deze presentatie ligt de maximum snelheid bij 2.5C (redelijk in de buurt bij de 2C die wij halen bij FastNed en Allego op 43kw).

Wat ze niet aangeven, en wat ik me dus nog afvraag, is:
- is er een maximum? M.a.w. is het nog beter om met 3C of zelfs 4C te laden? of gaan er dan andere negatieve processen een rol spelen? heb jij daar een idee over?
- Hoe verhoudt zich degradatie door langzaam laden tot degradatie als gevolg van de batterij lang op SOC=100% of SOC=0% houden?

Interessante materie. We leren steeds meer over het behoud van LiOn batteries...