Er zijn 2 resultaten gevonden

door PieterZoe
29 mei 2018 13:57
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Overstap naar elektrische rijden
Reacties: 66
Weergaves: 10419

Re: Overstap naar elektrische rijden

Ik begrijp de zorgen over vermelding van KW's in de app zoals TNM ook niet, want:
- vrijwel alle publieke oplaadpunten zijn 3fasen en dus tenminste 11kw. In toenemende mate worden er ook 22kw laadpunten aangelegd, zoals bijvoorbeeld veel van de Ecotap-punten. Ik ben echt nog nooit een 3.7kw of 7.4kw-laadpunt in de openbare ruimte tegen gekomen en ik ben volledig afhankelijk van publiek laden dus heb er al veel gezien.
- het idee van destination charging is dat je iets op de bestemming te doen hebt (zakelijk afspraak, winkelen, iets lunchen etc). Met 11kw zit je als Zoe-rijder dan zoiezo goed: in een uurtje tijd heb je de batterij van half vol weer naar vol. Duurt je afspraak een uur en loop je een kwartiertje heen en terug naar je bestemming dan heb je altijd genoeg tijd om weer met genoeg batterijlading naar huis te kunnen.
door PieterZoe
28 mei 2018 22:34
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Overstap naar elektrische rijden
Reacties: 66
Weergaves: 10419

Re: Overstap naar elektrische rijden

je kunt de type 2 stekker van de supercharger gewoon in de Zoe connector steken, maar het laden zal niet beginnen en de lader zal ook geen vermogen op de individuele pinnen zetten. Want elektrische auto's communiceren altijd eerst via de kleine pinnetjes met de lader. Pas als wederzijds het protocol herkent is (auto snapt lader en lader snapt auto) en de auto heeft aangegeven welk vermogen hij wenst te ontvangen, zal de laadstroom ingeschakeld worden. Die situatie wordt niet bereikt met de supercharger stekker in de Zoe