Er is 1 resultaat gevonden

door MartijnEV
29 okt 2013 13:51
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12189

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Hierbij de lijst met mijn toevoegingen o.b.v. gemaakte proefritten eerder dit jaar. (Handig, die iPhone Notes app, daar vond ik deze aantekeningen terug!)


BUG: (fout in bestaande functionaliteit)
- Filepalen uitzetten bug: wordt niet onthouden na reboot
- Routevoorkeur opties (snel / eco / kort) bug: wordt niet onthouden na reboot
- POI's voorkeur (benzine stations niet zichtbaar maken) bug: wordt niet onthouden na reboot
- Upgraden kaartinformatie met de laatste (>11kw) laadpunten (loopt nu jaren achter, oorzaak Tomtom)
- Type laadkabel bug: geeft aan dat de juiste kabel niet juist is (AVDVEE: deze herken/ snap ik niet)
- Airco bedienen via app bijna nooit succesvol
- Info laadtoestand via app loopt vaak uren achter, refresh werkt niet ondanks prima dekking
- audio-installatie "vergeet" wat de laatste zender was waarop de radio stond ingesteld toen je de auto verliet. Bij wegrijden (de volgende dag) staat de audio-installatie weer op USB (ipv radio). Dit gebeurt vaak maar niet altijd.
- Raambediening werkt niet tijdens laden, 'contact' kan ook niet aan tijdens laden, dus een per ongeluk opengelaten raam kan tijdens laden niet meer gesloten worden. Of als je in de auto wacht bij het laden, kan je het raampje niet even open zetten.
- Cruise control: op standby (0-toets) zetten leidt tot abrubte remming van de auto, oplossing is eerst gaspedaal beetje indrukken en dan pas cruise control op standby zetten, maar dit zou intuitiever moeten zijn.
- Het hoogfrequente piepgeluid tijdens laden is ook in huis op sommige apparaten te horen: uit luidsprekers van de TV als die aan staat, en uit inverter van het zonnepanelensysteem, ook in standby. Lijkt (volgens een elektrotechnisch expert) een zg. hoogfrequentrimpel die in het laadsysteem van de Zoe niet voldoende gefilterd lijkt te zijn. Filter toevoegen?
- Volume radio, verkeersinfo en telefoon maakt soms onverwachte sprongen, van (ingestelde) zacht plotseling naar hard (dit is niet de verkeersinfofunctie, lijkt eerder een bug).
- Multimediasysteem 'onthoudt' de laatst ingestelde volumestanden niet goed.
- De achterklep kan niet geopend worden met behulp van de Handsfree versie (Zen uitvoering) van de Renault Card. Moet eerst zelf de deuren ontgrendelen, dan pas reageert de knop in de achterklep en opent deze.

Wish: (nieuwe functionaliteit)
- Geen info betreffende openingstijden en beschikbaarheid laadpunten
- Geen mogelijkheid custom kaarten (laadpunten bijvoorbeeld) te uploaden
- R-Link: geeft geen informatie over waar de AC snelladers (22 kW) staan
- Tijdens het rijden is het gewenst om het batterijniveau ook te kunnen zien in Procenten. Dan kan je dat refereren aan de Procenten indicatie die je ziet tijdens het laden.
- Tijdens het laden is het gewenst om op het instrumentenpaneel te kunnen zien met hoeveel kW (vermogen uit het net) er wordt geladen, bijv 3.7 kW, 6kW, 11kW, 22kW
- Tijdens het rijden is het gewenst om (bijv. via boordcomputer) het getal 'Verwachte Restkilometers Bij Aankomst' te kunnen zien, dat is: batterij km minus navigatie resterende km
- Het is gewenst om in het instrumentenpaneel met een oplichtend symbool te kunnen zien of het voetgangerswaarschuwingsgeluid wel of niet aanstaat. De knop van het voetgangerswaarschuwingsgeluid zit op een onhandige plaats