Er zijn 3 resultaten gevonden

door Racker
24 mei 2020 12:28
Forum: Alle overige technische vragen over de Captur 1
Onderwerp: Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets
Reacties: 5
Weergaves: 1765

Re: Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets

Axel57 schreef: 24 mei 2020 12:06 Wij merken daar wel verschil in, turbo komt veel later op (volle) kracht.

Wij vonden dat als je 30 rijdt in de woonwijk elke keer als je juist wilde schakelen de turbo er vol in ging en je dan rijdt alsof net je rijbewijs hebt....in eco stand hebben we daar geen last van. (zal aan onze rijstijl liggen)

Wij vinden de auto dus rustiger rijden in de eco stand, bij invoegen of snel willen optrekken moet de eco even uit want de kickdown functie werkt dan ook niet echt lekker, dan voel je inderdaad vertraging en dan gaat ie als een speer en dan weer niet. Dus die funcite gebruiken we ook nooit, misschien ligt dat ook aan onze rijstijl.
Bedankt! Kennelijk werkt bij onze TCE130 de turbo wat soepeler... Alleen bij "normaal" optrekken, merk je rond de 2000 toeren een licht "schok- effect". Was in het begin echt even wennen; bij het wegrijden vanuit stilstand is het alsof de auto er ineens vandoor wil, zodra de Turbo inkomt. We houden daar nu rekening mee; er valt mee te leven. Kickdown werkt in Eco net zo goed als in "normaal". Zoals ik al schreef: het enige dat we eigenlijk merken van de Eco stand is, dat de airco op halve kracht gaat werken. 30 in een woonwijk gaat in beide standen net zo makkelijk en het brandstofverbruik blijft gelijk... Vandaar mijn vraag hier. De Eco stand gebruiken we eigenlijk niet meer; ik denk, nadat ik jouw verhaal heb gelezen, dat die dus nuttiger was bij de oorspronkelijke 0,9 motor.
door Racker
24 mei 2020 10:13
Forum: Alle overige technische vragen over de Captur 1
Onderwerp: Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets
Reacties: 5
Weergaves: 1765

Re: Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets

Axel57 schreef: 24 mei 2020 09:55 Eco maakt vooral de stroomverbruikers zuiniger en als het goed is ook de motor wat tammer.

Zelf hebben wij de 0.9 Tce en ik vind hem vaak rustiger rijden in Eco, zeker in een woonwijk. Bij onvoegen op de snelweg is het soms niet handig maar verder staat hij bij ons altijd in Eco.
Bedankt voor je reactie! Dat van die stroomverbruikers zal bij mij ook zo zijn; ik merk het iig aan de airco. Maar rustiger rijden, slomer invoegen, daar is bij onze TCE130 niets te merken. Wel merk ik onder de 2000 toeren (bij het optrekken dus) een fractie van een seconde vertraging, voordat de auto reageert op het gas. Net alsof de Turbo traag reageert en ineens opkomt. Dit gebeurt zowel in de Eco stand als "gewoon", ook hier geen verschil. Merk jij dat ook? De Scénic reageerde dan direct.
door Racker
23 mei 2020 22:35
Forum: Alle overige technische vragen over de Captur 1
Onderwerp: Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets
Reacties: 5
Weergaves: 1765

Captur TCE 130 2019 Eco stand doet vrijwel niets

Sinds twee maanden ben ik de trotse bezitter van een Captur Tce 130 intens van een jaar oud. De overgang van Scènic naar Captur was helemaal niet zo groot: het is een heerlijke auto! Wel heb ik een paar vraagjes.

Ik lees hier, dat de eco stand de auto sloom zou maken. Ik merk echter geen enkel verschil tussen eco of normaal; alleen de airco lijkt wat minder te werken in de eco stand. Verder blijft hij vooruit gaan als een speer! Met of zonder eco is het verbruik plm. 1:14 , ook daar geen verschil.

Ook lijkt de auto wat traag te reageren op het gas. Als ik het pedaal intrap, gebeurt er minder dan een kwart seconde niets voor ik een reactie voel. Ook hier maakt de eco stand niets uit. Zijn er meer mensen die dit ervaren?