Ad-blocker gedetecteerd: Onze website wordt mogelijk gemaakt door online advertenties aan onze bezoekers te tonen. Schakel uw ad-blocker uit om onze website te blijven gebruiken.
Er zijn 3 resultaten gevonden
Terug naar “Een rondje Nederland in de Zoe”
- door electronaut
- 06 mei 2014 22:17
- Forum: Algemeen Zoe
- Onderwerp: Een rondje Nederland in de Zoe
- Reacties: 10
- Weergaves: 3061
renault15.17 schreef:Met betrekking tot het opladen is het handig om te weten dat de elektromotor van de Zoe (en eigenlijk alle EV's) draaien op gelijkstroom (DC).
Om het echt exact te te krijgen: de accu in een EV levert altijd DC. Maar de motor van een EV vraagt soms DC (bijv in de Nissan LEAF), soms AC (bijv de Zoe of Model S). Een DC motor heeft spoelen en magneten. Een AC motor wekt zijn eigen magneetveld op door middel van spoelen ipv de magneten. Het voordeel hiervan is dat er geen zeldzame aardmetalen nodig zijn zoals samarium of neodymium. De DC motor met magneten is over het algemeen iets efficiënter.
Megableek,
Aansluitend op het verhaal van MartijnEV wil ik nog vertellen dat de driefase lader van de Zoe nog een zeer groot voordeel heeft: 11 kW thuisladen. Dan kun je na je werk ook nog ergens heen, want ook thuis laad je haar in 2 uur weer zo goed als vol. Dat kan met de enkelfase lader van de LEAF niet echt. Aansluitingen voor woonhuizen komen in 4 varianten: 1x25A, 1x35A, 1x40A en 3x25A. Die hebben allemaal hetzelfde vastrecht. De eerstvolgende stap is naar 3x35A, maar dan betaal je gelijk 600 euro extra capaciteitstarief per jaar. Dat is voor de meesten niet interessant. Een LEAF kan weliswaar laden op 32A, en dat zou gaan met een aansluiting van 1x35A of 1x40A, maar dan hou je nog 1x8 ampere over. Daar kun je niet zoveel mee doen. Als mijn Zoe aan het laden is, heb ik nog 3x9A en dan kan ik zonder problemen tegelijk het eten koken op mijn inductieplaat. Dat geeft veel flexibiliteit om bijvoorbeeld 's-avonds na je werk weer de auto te pakken.
- door electronaut
- 05 mei 2014 18:44
- Forum: Algemeen Zoe
- Onderwerp: Een rondje Nederland in de Zoe
- Reacties: 10
- Weergaves: 3061
Weet je, dat lees je nou overal. Mensen die eenmaal met de elektrische auto hebben kennisgemaakt zijn voor het leven verpest. Mijn zoon van 16 klaagt ook al als hij eens met iemand anders moet meerijden in een fossiel. Dat maakt zo'n lawaai en is schokkerig en gewoon aftands, 20e eeuws.
- door electronaut
- 05 mei 2014 08:19
- Forum: Algemeen Zoe
- Onderwerp: Een rondje Nederland in de Zoe
- Reacties: 10
- Weergaves: 3061
Waar je voorbereiding heeft gefaald is dat je
achteraf naar het forum komt om je ervaringen te delen.

Welkom.
Je verhaal is een aardige samenvatting van de levensles waarmee iedere kersverse elektrische rijder geconfronteerd wordt. De ondersteuning van R-link is inderdaad een aanfluiting en ja, er zijn nu 3 snellaadstandaarden. Om de Zoe op 43 kW te kunnen laden moet je nog even geduld hebben.
Maar als die 250 snelweglokaties er zijn (ongeveer eind volgend jaar) dan is er hoegenaamd geen sprake meer van een beperkte actieradius. Hooguit wat extra reistijd. Accu bijna leeg? Even bij Fastned langs voor een half uurtje pauze. Het plannen/voorbereiden vervalt dan ook. Een elektrische auto wordt dus steeds beter, ook
nadat je hem hebt gekocht.
Dat is regelrecht gevaarlijk als je op een donkere weg rijdt waar 130 de maximum snelheid is
Dit snap ik niet helemaal. 80 is toch de normale snelheid in de rechterbaan? Gedicteerd door vrachtwagens, auto's met aanhanger etc. Dit is altijd zo geweest en ik heb bij mijn rijles ook geleerd rekening te houden met snelheidsverschillen ook/vooral op de snelweg. De Zoe kan 135 (140 op de teller) en veilige inhaalmaneouvres zijn dus gewoon mogelijk.