Er zijn 2 resultaten gevonden

door electronaut
20 jan 2014 23:23
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12210

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

renault15.17 schreef:@electronaut: de accu's worden nooit tot op 100% opgeladen. De 22 kWh wordt als 100% aangehouden, de totale accucapaciteit is echter bijna 26 kWh. Bij de Model S kan je de lading op wens naar 100% brengen voor een lange reis, maar dit schaadt de accu en er wordt dan ook aanbevolen om dit alleen in uitzonderins gevallen te doen.
Ja dat is mij bekend, maar er zit ook ruimte aan de onderkant, omdat diep ontladen ook schadelijk is voor de accu. Dus die 3 kWh ruimte (26 - 23 bruikbaar, gemeten bij 20 graden) zou dan 1,5 aan de bovenkant en 1,5 aan de onderkant zijn. Ongeveer van 6% tot 94% nominaal. De uiteinden zijn een beetje een grijs gebied, naarmate je dichter bij helemaal vol of helemaal leeg komt, neemt de slijtage toe. 70% is beter dan 80% is beter dan 90% is beter dan 94%.

Voor zover ik uit de forums kan opmaken gebruikt Tesla ook niet de volle 100%, maar 81 van de 85 kWh nominaal.
door electronaut
18 jan 2014 16:26
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12210

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Onverlet dat de Zoe een auto is die, vooral in stadsverkeer, heel fijn en vlot rijdt en lekker snel thuis opgeladen kan worden (hiep hiep hoera voor de Kameleon), heb ik toch ook wel een lange lijst van bugs en wensen.
- Ik sluit me bij de meeste wensen en bugs aan die hierboven genoemd worden, als ik ze belangrijk vind, herhaal ik ze. Het niet kunnen openen van de achterklep of het onvoorspelbare volume van de R-link heb ik geen last van.

Bugs:
- ZE connect doet het vaak niet. En als de auto eenmaal een statusupdate heeft gemist, komt het ook nooit meer goed todat je haar een keertje hebt aangezet.
- ZE connect geeft aan het einde van de rit niet de juiste status door. Meestal is het de status van een paar minuten voor het einde van de rit. Dat maakt de informatie onbetrouwbaar en dus waardeloos.
- Het scherm 'Verbruiksgegevens' geeft niet het verbruik maar het vermogen. Daar heb je helemaal niks aan en klopt ook niet. Verbruik is verbruik en wordt gemeten in kWh/100 km (en dat fancy design is slecht af te lezen).
- Voorverwarmen via de app of MyRenault werkt bij uitzondering.

Wensen (hardware):
- Raar dat dit nog door niemand genoemd is, en bij mij met stip op 1: warmtewerende ruiten. Vergeleken met mijn Prius is het echt waardeloos. En dat voor een Franse auto! Gevolg is dat ik de airco zeker 3 graden kouder moet zetten, met rampzalige gevolgen voor het energieverbruik in de zomer.
- Comfortabeler en beter ventilerende stoelen. Er loopt een soort bult in het midden van de rugleuning, van boven naar beneden, die ik de hele rit nadrukkelijk voel. In de zomer stap ik altijd met een natte rug uit. Ook hier had ik in mijn Prius geen last van.
- Comfortabeler onderstel. Bij elke verkeersdrempel gelanceerd worden is echt niet leuk.
- In delen neerklapbare achterbank en in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.
- Meer hoofd- en beenruimte achterin. Mag wmb ten koste gaan van de kofferbak. Leuk hoor al die ruimte, maar wat heb je eraan? De Zoe is toch geen reisauto.

Wensen (software):
- Keyless entry = keyless entry. Als ik wil dat die deur opengaat moet hij opengaan en wil ik niet dat zo'n eigenwijs rotautootje het beter weet. Dat overkomt me nog al eens, terwijl ik nooit de deuren handmatig sluit. Ik denk dat het knopje soms ongemerkt wordt ingedrukt terwijl de sleutel in mijn broekzak zit en reageert mijn op straat geparkeerde Zoe erop.
- Een langere time out op de ontgrendeling van de stekker. Mijn routine: ik kom 's-ochtends bij de wallbox, draai deze uit met de sleutel en druk dan op het knopje van de afstandsbediening om de stekker te ontgrendelen. Dan ruim ik de antistruikelmat op, en begin het snoer bij elkaar de rapen en voordat ik bij de auto ben, *klik*, heeft zij de stekker al weer vergrendeld. En daar sta je dan met je handen vol kabels en stekkers en moet je die afstandsbediening weer opgraven. Zo onhandig. 30 s meer tijd doet wonderen.
- Welke Einstein bij Renault heeft bedacht dat je de laadkalender lekker vanuit je luie stoel via MyRenault kunt aanpassen en dan naar buiten moet, de stekker uit je auto moet trekken en haar moet opstarten om de nieuwe kalender te downloaden? Wat is het nut van zo'n website? Resultaat is dat ik altijd naar buiten ga om het vanaf het dashboard te doen. Hoef ik de auto niet te starten en kan het laadsnoer blijven zitten.
- Automatische rittenadministratie. Als je de gegevens per laadbeurt kunt uploaden naar ZE, waarom dan niet ook de informatie per rit? (Met csv-download zodat je lekker kunt analyseren)
- Tijdstip voorverwarmen instelbaar per 5 minuten ipv per 15 min.
- Weekkalender voor het voorverwarmen net als voor het opladen.
- Instelbaar minimum accuniveau. Als je inplugt en de accu is beneden een bepaald percentage, begint ze gelijk te laden tot het percentage is bereikt, daarna weer gewoon volgens de kalender.
- Instelbaar maximum accuniveau. Lithiumaccu's houden er niet van gedurende langere tijd op 100% laadniveau te zijn. Als je niet ver hoeft, kun je de levensduur van de accu verlengen door op te laden tot bijv 80%.
- Permanente weergave accuniveau in %.

De meeste wensen en bugs zijn software-gerelateerd en lijken me niet erg ingewikkeld. Deze kunnen door Renault met een beetje inzet en spirit gemakkelijk en tegen weinig kosten opgelost worden.