Er zijn 2 resultaten gevonden

door HarmOtten
10 mei 2016 22:43
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Stekker klepje defect
Reacties: 60
Weergaves: 12738

Re: Stekker klepje defect

@Kirpeknots,
Dus, ofwel de oorzaak van de elektrische storing in jou Zoe komt door:
1. "een natte neus" :wink:,
2. Wat je dealer beweert, een software probleem,
of
3. Een andere oorzaak.

In geval van 2 of 3 heeft het dus eigenlijk niks met het stekker-klepje te maken.

Mocht je de accu gaan doormeten, dan adviseer ik dit te meten terwijl de auto niet actief is (Op slot, en +/- 10 min wachten). Dit, om er voor te zorgen dat je niet meet, terwijl de 12V accu wordt bijgeladen door de 400V accu.

@jdgh72,
Goede foutmeldingen geven is een vak apart. Dit vergt heel nauwkeurig ontwerp- en testwerk. Maar ik ben het met je eens, dat daar veel winst valt te behalen. Het allerbeste is natuurlijk dat die foutmeldingen helemaal nooit komen, maar als er dan toch een nodig is, zorg dan inderdaad dat je er iets aan hebt. Daarom ben ik in dit forum ook ooit dit draadje begonnen.
door HarmOtten
17 apr 2016 12:41
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Stekker klepje defect
Reacties: 60
Weergaves: 12738

Re: Stekker klepje defect

Anderhalf jaar geleden vond ik ook dat het binnenklepje erg stroef ging, en heb het toen gesmeerd met een heel klein beetje siliconenspray. Sindsdien gaat het lekker soepel, en piept het niet meer.

Maar meer dan €500 betalen als het afbreekt net buiten de garantie van 2 jaar? Dat kan natuurlijk niet. Vraag een onafhankelijke schade expert, en hij zal ook beamen dat Renault dit kosteloos in orde moet maken.
Denk: economische levensduur. Denk: Hoe vaak had Renault gedacht dat we dat klepje open en dicht zouden gaan doen? Daar moet het gewoon tegen kunnen. En voor de kosten opdraaien om de hele neus te vervangen als alleen het klepje stuk gaat? Aan me nooit niet.
Dit kun je met goede argumenten makkelijk duidelijk maken, dus laat je niet met een kluitje in het riet sturen.
Ik vind het jammer dat Renault zich bij dit soort defecten achter de garantiebepalingen verschuilt.