Er zijn 5 resultaten gevonden

door EjT64
25 dec 2014 18:13
Forum: R-Link
Onderwerp: Systeemupdate
Reacties: 714
Weergaves: 126354

Re: Systeemupdate

Ik weet natuurlijk ook niet hoe het zit, maar ik betwijfel of deze problemen los staan van de updates.
Lees het berichtje maar van forumlid Nela van 12 december in dit draadje: precies dezelfde symptomen die ik had na de update!
Hoe toevallig is dat?
Misschien leest Nela nog mee? Zijn de problemen opgelost?
door EjT64
25 dec 2014 17:55
Forum: R-Link
Onderwerp: Systeemupdate
Reacties: 714
Weergaves: 126354

Re: Systeemupdate

Ik ben niet blij. En wel hierom:

week of twee geleden kreeg ik via Myrenault een berichtje dat mijn auto in aanmerking kwam voor een terugroep actie. Meteen de garage gebeld, het was een update van R-link die alleen de garage kon doen, ik kon op 18 december bij hen terecht. Ondertussen stond er in Myrenault bij R-link nog een melding van een update: 11.271. Ik dacht die doe ik zelf wel, kaartje in de mac en meteen stond hij al op 99% en binnen een paar minuten was de update binnen, kaartje in de auto en in no time de boel ge-update. Hoewel... kijkend naar de versie nummering was er niets veranderd. Ik had voor deze update versie 3.17, en dat had ik na de update ook! Ondanks dat R-link op het display liet zien "Systeemupdate update geïnstalleerd"...

Ok, dacht ik, de volgende dag zou de garage de update doen, het zal wel goed komen... Hoe naïef kun je zijn.
Ik bracht de auto bij de garage, ze zouden ongeveer een klein uurtje nodig hebben. Kom ik na tweeënhalf uur terug, waren ze nog bezig! Volgens een medewerker verliep de installatie meestal vlekkeloos, maar sommige auto's deden wat lastig. Die van mij deed dus lastig. Na nog een half uur wachten hadden ze de update klaar. Deze update zorgde voor een stabielere tomtom en betere radio ontvangst, aldus de garage.

Kom ik bij mijn auto, doet de keyless entry het niet. Goed, waarschijnlijk heeft de monteur de auto met de afstandsbediening op slot gedaan, geen probleem, want dat zou gereset worden als ik zou gaan rijden met de kaart in de gleuf. Maar bij thuiskomst blijkt de auto niet meer vanzelf op slot te gaan... Ook was me opgevallen dat in de regenbui de ruitenwissers amper reageerden op het gevoeligheidsdraaidingetje. En dat na het starten eerst de radio aanging en daarna vanzelf overschakelde op usb stick...
Toen ik keek welke versie ik nu had viel mijn bek open: nog steeds 3.17!!
Er leek dus niets te zijn geïnstalleerd.

De dagen erna natuurlijk wilde ik opnieuw naar de garage gaan, maar het was weekend dus geen monteurs en bovendien was het keyless entry probleem verdwenen nadat ik nog een keer met de kaart erin heb rondgereden.
Komt er 20 december een nieuwe update binnen via Rlink toolbox. Dat eerst dan maar doen, kaartje er in, staat de mac meer dan een half uur te downloaden. Daarna kaartje in de auto, en na ca. 25 minuten update geslaagd. En ja hoor, daar is dan versie 3.18!

Is hiermee iets verbeterd? Het keyless entry probleem was al verdwenen, maar ik heb nog steeds wel dat de usb stick wordt verkozen boven de radio. Dat vind ik niet van een orde dat ik daarvoor terug moet, dat komt later nog wel eens.
Maar wat ik erger vind: Gisteren ging de motor niet meer uit! Na zes keer de start/stop knop indrukken bleef hij gewoon aan. Pas nadat ik de knop seconden lang had ingedrukt ging de motor uit.

Kortom, ik ben niet blij. Ik heb vanaf maart tot nu nooit een probleem gehad met de Captur, maar na deze idiote updates heeft de auto opeens kuren.

En dan komt er nu net een melding binnen van wéér een verplichte update...
Wat nu weer?!
door EjT64
10 dec 2014 14:00
Forum: R-Link
Onderwerp: Systeemupdate
Reacties: 714
Weergaves: 126354

Re: Systeemupdate

Maar er staat ook een update klaar: nieuwe versie 11.271.
Is dit hetzelfde als wat de dealer gaat doen?
door EjT64
10 dec 2014 13:58
Forum: R-Link
Onderwerp: Systeemupdate
Reacties: 714
Weergaves: 126354

Re: Systeemupdate

Ik kreeg vandaag dit in MyRenault:

Als bij uw Renault een kwaliteits- of veiligheidscontrole dient te worden uitgevoerd, neemt u contact op met uw Renault-dealer en geeft u hem onderstaande code (4 karakters) door. U kunt vervolgens een afspraak maken om de benodigde werkzaamheden gratis te laten uitvoeren.
KWALITEITVERRICHTINGEN
Renault a décelé une possible instabilité du système multimédia, perte de la fonction GPS ou radio incontrôlable. Cet incient est susceptible de vous apporter des désagréments. L'intervention consiste à vérifier la version du soft R-Link et de la référence radio, et à les reprogrammer si nécessaire.

R-link upgrade blijkbaar. Afspraak gemaakt bij de dealert.
door EjT64
26 nov 2014 16:16
Forum: R-Link
Onderwerp: Systeemupdate
Reacties: 714
Weergaves: 126354

Re: Systeemupdate

Ja, ik zie ook een verplichte update staan.
Vanavond maar eens installeren.