Er is 1 resultaat gevonden

door todobranco
02 apr 2014 13:40
Forum: Scenic Electronica
Onderwerp: Cabasse radio doe het slecht/niet en
Reacties: 59
Weergaves: 13313

Cabasse radio doe het slecht/niet en

Ik heb een Grand Mechane Scenic uit 2008 met een Cabasse radio/6cd speler + ingebouwde navigatie via apart panel en dvd box voor navigatie onder bestuurdersstoel. Sinds enige tijd krijg ik allerlei vage klachten waar mijn eigen garage niet goed uitkomt of het moet 'proberen' gaan worden.

De situatie is dat cd gedeelte het goed doet, maar dat de radio maar een paar zenders goed doorgeeft en een paar met alleen ruis en dat het er veel minder zijn (in plaats van meestal in de twintig/dertig, nu maximaal 8) Die zenders die soms goed doorkomen vallen tijdens een autorit ook weg. Bijkomend is dat ik - daardoor? - ook geen file informatie meer binnen krijg op mijn navigatiescherm.

Staat er denk ik los van, maar ik kreeg net ook te horen van een buurman dat mijn rechterknipperlicht achter niet goed functioneerd (links achter gaat ook mee knipperen)...

Van de garages die ik gebeld heb krijg ik het volgende te horen:
1. de antenneversterker op het dak kan defect zijn en dan moet eerst alles losgehaald worden om dat te kunnen beoordelen of dat het is (kosten loshalen zijn al € 200 ). Leek mij dat er dan om uit te proberen een losse antenne 'even' aangesloten kan worden op de auto, maar dit kan blijkbaar niet?
2. de antenneversterker die onder de (bestuurders?)stoel zou liggen is defect en alleen de versterker zou al €600 kosten. Dit lijk me dan een erg dure versterker.....
3. koop een losse radio en zet die erin en koop een losse tomtom, is goedkoper dan een dure versterker + inbouwkosten
4. oh meneer is bekend probleem, uw radio is defect.

Wie heeft er een tip hoe ik dit zo voordelig mogelijk in deze dure tijden opgelost kan krijgen??