Er zijn 3 resultaten gevonden

door zoe2goe
03 sep 2017 14:20
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips
Reacties: 36
Weergaves: 10531

Re: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips

Laten we hopen dat het een beetje verre zusters worden en de ZOE niet met de ugly-brush wordt gedesigned. Ik geef buitengewoon weinig om auto's, laat staan het uiterlijk, maar een huidige generatie Leaf, sorry, dat is me te dol, en op de concepts die ik heb gezien van de volgende generatie lijkt het alsof die auto maandenlang bij de snoepjesdokter van Lance Amstrong is langsgeweest, afschuwelijk. Hou het Frans!
door zoe2goe
12 aug 2017 19:52
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips
Reacties: 36
Weergaves: 10531

Re: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips

Klopt, de "R" modellen zijn pas later op de markt gekomen.
door zoe2goe
12 aug 2017 13:43
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips
Reacties: 36
Weergaves: 10531

Re: Tweedehands Zoe / Opladen & Tips

Oplaadproblemen: ZOE is kieskeurig. Aardfouten kom je niet mee weg (gelukkig maar) en ze "ontdekt" ook wel eens een paal die op een hoger vermogen staat afgesteld dan die is afgezekerd. Overigens is mijn eigen ervaring dat met het inmiddels respectabele aantal ZOEs op de weg dat soort zaken wel stevig is afgenomen. Daarbij gezegd dat het allemaal zelden tot onoverkomelijke problemen heeft geleid. Het mooie van de ZOE is dat ze eetlust voor alle vermogens heeft.

Het Fastned "probleem" is zeer specifiek. Sommige ZOEs hebben er last van en alleen op specifieke stations. Het gaat overigens alleen om de Q versies (die dus 43kW kunnen laden). Ik heb begrepen dat de laatste softwareupdate behoorlijk wat heeft weggepoetst.

Lolo's zijn takkedingen, stelling van ondergetekende. Heeft niks met ZOE te maken. Als een laadpaal om wat voor reden "op rood springt" (shit happens) maar dan wel je kabel vast houdt, dan hoeft het voor mij niet meer. Wellicht is er inmiddels wat aan gedaan, maar die ervaring was van mij. Ik mijd ze als de pest. Een aantal rijders heeft ook nare ervaringen met EV-Boxen, meestal omdat beginnen met een voor de ZOE te lage startstroom. EV-Box kan dat op afstand fixen, maar dat schijnt nog steeds op per-incident basis te gebeuren (anderen zullen me corrigeren als ik het fout zeg). Ik vind daar wat van maar laat maar.

In zijn algemeen kun je stellen dat je niet moet afgaan op posts ouder dan zeg een jaar. Het hele oplaad-landschap is echt aanzienlijk verbetert.

Over lengte kan ik weinig zeggen. Ik ben 1.81 en zit ZEER ruim, maar daar heb je niks aan. Ik heb wel een keer een kerel van zeer ruim 2 meter laten rijden en die was onder de indruk.

Opladen met een granny kabel is mogelijk. Zit er standaard NIET bij en is tamelijk kostbaar (in de orde van 750 euro). Ik heb er als "verzekering" zelf een gebouwd en letterlijk nooit gebruikt. Mocht je aan juist het andere einde van het spectrum denken (opladen op potentieel hoog vermogen alle mogelijke stekkers), neem dan contact op met forum member fivari. Een type 2 oplaadkabel voor 22kW (!) zit er wel standaard bij.

Modellen: ik weet niets van "uitvoeringen", maar in motor / batterij zijn er 4 modellen
- Q210; continental motor, 22 kWh accu, kan tot 43 kW laden
- R240; Renault motor, 22 kWh accu, kan tot 22 kW laden
- ZE40 Q90; continental motor, 40 kWh accu, kan tot 43 kW laden
- ZE40 R90; Renault motor, 40 kWh accu, kan tot 22 kW laden

Succes!