Er zijn 3 resultaten gevonden

door zoe2goe
09 jan 2020 10:02
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Voetgangersluidspreker Zoe ZE50 uitschakelen?
Reacties: 12
Weergaves: 3101

Re: Voetgangersluidspreker Zoe ZE50 uitschakelen?

Met het risico van enige "scherpte": ik vraag me af of alle lieden die zo gepassioneerd pleiten voor het volgen van de regels, en die dat vaak (zie vooral daf55's parallel post op goingelectric.de) nog eens van een laagje glazuur voorzien ("wacht maar totdat je een kind dood rijdt, en wat de verzekering EN de politie EN de APK dan doet"), ook zo consequent redeneren over, zeg eens wat, de maximum snelheid, of het oordeel van de gemeente over je verbouwing. Laten we vooral waken voor "do as I say, not as I do".

Dat gezegd hebbende: ja, VPS is een regel. Ja, VPS systemen gaan stuk. Ja, als je het niet eens bent met een regel kun je hem (op eigen risico, en bespaar me alsjeblieft "en het risico voor dat kind dan") negeren, of je kunt proberen die regel te veranderen, of beide.

Persoonlijk (PERSOONLIJK) vind ik het idioot dat we juist in gebieden die veel stiller zouden moeten zijn, namelijk waar we wonen, als norm het geluid van de uitstervende verbrandingsmotor nemen. Mensen worden ook doodgereden door fietsen. Opletten en een beetje rustig aan doen is de oplossing, niet deze bel-man die voor de stoomwagen moet uitlopen. Ik vergelijk het met het afspelen van drumgeluiden in open parkeergarages, dicht bij huizen, omdat dat "een veiliger omgeving creëert". En wie denkt dat ik met dat laatste een grapje maak nodig ik uit voor een kopje koffie in het centrum mijn stadje. Schijnt zelfs een prijs/prijzen te hebben opgeleverd. Om het maar eens in goed Nederlands te zeggen "who ARE these people????" :fp:

Bottom line: deze discussie gaan we niet uitkomen. Als we voor de ZE50 weer een makkelijke zekering vinden, wordt die wel bekend en geldt de tweede paragraaf van deze post.

PS Er is ook iemand die een klein apparaatje in elkaar heeft geknutseld die als het ware bij elke start op het knopje drukt, maar dat is mij persoonlijk te dol.
door zoe2goe
07 jan 2020 15:45
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Voetgangersluidspreker Zoe ZE50 uitschakelen?
Reacties: 12
Weergaves: 3101

Re: Voetgangersluidspreker Zoe ZE50 uitschakelen?

Plug uit het ding zelf trekken? Zit links bovenop de (echte, dus niet de plastic kap) bumper gemonteerd. Niet héél toegankelijk geloof ik en misschien komt er een foutmelding.