Er zijn 3 resultaten gevonden

door zoe2goe
02 nov 2021 16:06
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”
Reacties: 28
Weergaves: 12491

Re: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”

Helder. Een second opinion is denk ik ik toch echt wel aan de orde zodra het kan. In de buurt van Den Bosch is denk ik Indumij Oosterhout (niet naast de deur maar dichter bij Den Haag een hartstikke goede. Calling @GertJan voor meer info. Caveat: Ze zijn begin dit jaar overgenomen door Van Mossel, je weet nooit wat dat in de praktijk uithaalt.

Meer naar Den Haag: ik kom zelf graag bij Hans Jongerius (ZE!) in Gouda. Hebben mij in ieder geval altijd super beleefd, en technisch uitstekend geholpen. Dat laatste valt niet mee met een doorvragend mannetje ;-)
door zoe2goe
01 nov 2021 19:01
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”
Reacties: 28
Weergaves: 12491

Re: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”

Ik ben gedurende je betogen na juni maar even stil gebleven.

Mij is wel helder dat je dealer geen idee heeft waar hij mee bezig is. Om je een beetje een idee te geven: Mijn eigen dealer heeft een grote vestiging met ZE kwalificatie 40 km verderop, maar letterlijk 5 minuten fietsen van mij zit een niet-ZE "dependance" waar ze al het werk, behalve het echte ZE kunnen doen. Ze doen dus het gewone jaarlijkse werk hier en hebben ELKE dag transport, dus als het echt fout gaat, niks aan de hand.

Auto dagen aan de diag: nonsens, het ding logt als een bezetene, en er is automatische diagnosehulp, en een enorme database van bekende issues (ACTIS). Zoeken naar een defecte A/C compressor: allemachtig, ik kan met CanZE nog wel zien dat druk niet oploopt. Motor er uit om een relatief regulier onderdeel te vervangen? Onzin, sorry.

Ja de beste stuurlui staan aan wal, en ik vind het echt heel vervelend om te zeggen maar in juni was al duidelijk dat je dealer er helemaal niks van kan. Je krijgt onzin op de mouw gespeld en ik lees het alsof je het met verbazing slikt. Fool me once, blame on you, fool me twice, blame on me. Ik speculeer zelfs dat ze helemaal geen contact met RNL hebben, want die houden niet van gesleutel aan ZOEs door een niet-ZE-gecertificeerd dealerbedrijf. Wegwezen daar.

Ik maak geen vrienden met deze post en dat snap ik wel, maar het is er toch eentje van zachte heelmeesters etc. Als je aangeeft in welke buurt je uithangt denk ik dat deze gemeenschap je wel kan helpen aan een dealer die weet waar hij mee bezig is.

Zoals ik al in juni zei: ontzettend vervelend voor je.
door zoe2goe
16 jun 2021 22:45
Forum: Technische vragen Zoe
Onderwerp: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”
Reacties: 28
Weergaves: 12491

Re: Zonder aanleiding: “STOP electr. storing GEVAAR”

Wat een vervelende toestand.

Het "inlaad filter" is een module die in de metalen box zit die, als je de motorkap hebt geopend, links zit en waar de dikke kabel die vanaf de laadstekker met en grote oranje stekker de box in gaat. Het verzorgt de filtering van de netstroom als je oplaadt. Hoewel je het niet kan uitsluiten lijkt het me niet heel waarschijnlijk dat het in deze component zit; je zou dan eerder problemen bij (alleen) opladen verwachten.

Een lelijk defect in de aandrijflijn kan zeker wel 2K kosten, maar 10K slaat echt helemaal nergens op.

Omdat de auto 5 jaar oud is vrees ik dat het wel betalen wordt, maar je doet er verstandig aan de zaken gecoördineerd te houden bij Renault Nederland. Het lijkt me erg verstandig om een dossiernummer te vragen. Mijn ervaring met ze is dat ze, als ze iets eenmaal "hun" probleem hebben gemaakt erg vasthoudend zijn, ook richting de dealer(s). Het grootste probleem lijkt op dit moment dat je met drie partijen aan het schakelen bent waarvan ten minste één zijn zaakjes niet echt op orde heeft. En je hebt natuurlijk de neiging dat zelf te corrigeren. Vraag steeds of Renault NL de dealer(s) informeert.

Succes, dit is niet grappig.