Er zijn 4 resultaten gevonden

door zoe2goe
28 jun 2022 09:23
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Renault Zoe laden niet mogelijk
Reacties: 37
Weergaves: 6709

Re: Renault Zoe laden niet mogelijk

[mention]spacefreek[/mention] Ah helder. Dan ben ik alleen even de weg kwijt met de andere stekkers en zo.

[mention]Louwerenszio2013[/mention] Ik snap de frustratie van zo'n dure reparatie, en dan zou het bij mij ook klaar zijn, maar de stelling van "alle" is simpelweg onjuist. Renault gaf in het begin ik meen 7 jaar garantie op het elektrische aandrijfsysteem, ze hebben echt geen duizenden BCB's vervangen, dan had de boel echt overal in de spreekwoordelijke forum-fik gestaan. Vrijwel alle Q's rijden nog steeds happy rond.

Overigens begrijp ik dat er nu een setje modules rondzwerft. Daar ben ik voor te porren. Stuur gerust een berichtje.
door zoe2goe
28 jun 2022 00:25
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Renault Zoe laden niet mogelijk
Reacties: 37
Weergaves: 6709

Re: Renault Zoe laden niet mogelijk

Volgens mij is sprake van enige verwarring.

Het model met de snellader (alle ZOEs van ongeveer 2016 en daarvoor) is de Q. Herkenbaar onder de motorkap aan de grote prominente metalen box.

Na 2016 is naast de Q het R model verschenen, herkenbaar aan de zwarte plastic pijp bovenop het "blok". De Q bleef leverbaar maar werd snel minder populair.

De R heeft de nu luchtgekoelde motor die door Renault zelf is ontwikkeld. De lader is in termen van modules min of meer hetzelfde, zij het dat de "verpakking" totaal anders is: alle modules die eerst in aparte boxen zaten zijn nu geïntegreerd in een grote box naast en bovenop de motor. En inderdaad gelimiteerd tot 22kW (32A op drie fase). Ik denk dat je die verschillen bedoeld.

Als je een ZOE uit 2013 hebt is het per definitie een Q model. De auto van SpaceFreek is waarschijnlijk een R.

ZOEs hebben nooit CHaDeMo, de Japanse DC aansluitingen gehad. Misschien bedoel je "Chamelion", dat is de marketing naam die Renault aan al zijn laders, dus van de Q en R modellen, heeft gegeven omdat ze een uitzonderlijk dynamisch bereik hebben (in de Q modellen van ongeveer 2.5 naar 43 kW). DC snelladen met CCS is pas met de ZE50 verschenen en dat valt echt buiten de scope van dit draadje. Maar motorisch/laadtechnisch is de ZE50 ongeveer een R model, uitgebreid met een CCS module.
door zoe2goe
27 jun 2022 18:49
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Renault Zoe laden niet mogelijk
Reacties: 37
Weergaves: 6709

Re: Renault Zoe laden niet mogelijk

Er zijn bij mijn beste weten geen structurele problemen met de BCB. Met niet structureel bedoel ik dat ze niet met bosjes sneuvelen, dat is zeker niet het geval. Natuurlijk zijn er wèl defecten en af en toe productie-fouten. Ik weet er zelf één waarbij een kabel in de filterunit niet goed was gekrompen. Franse auto en bereider.

Er was één heel naar probleem dat een een ernstig verkeerd bedraad laadpunt tot het vastlassen van het 1/3 fase relais kon leiden. Dit relais zit in de filterunit in de Q's dus aan de linkerzijde als je voor de auto staat. Ik meen dat dat al heel lang geleden is opgelost in firmware. Typisch zo'n geval van "laadpunten zouden echt nooit zo stom moeten zijn aangesloten" versus "auto zou die situatie natuurlijk meteen moeten herkennen", afhankelijk van aan welke kant van het hek je staat.

Een zwakte vind ik wel het firmware update beleid van Renault (corporate). Geen probleem = geen update, of zelf vragen en betalen. Dat had beter en slimmer gekund. Geen idee of dat met de behoorlijk andere ZE50 is verbeterd.

Stemmen met de voeten ben ik altijd een voorstander van. Mijn eigen voeten hebben geen problemen met Renault / ZOE. De mijne is al bijna 9 jaar vrijwel klachtenvrij, en ik hoop er nog ten minste 6 jaar mee door te rijden. Afkloppen.
door zoe2goe
23 nov 2021 22:43
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Renault Zoe laden niet mogelijk
Reacties: 37
Weergaves: 6709

Re: Renault Zoe laden niet mogelijk

BCB. Dat is niet zo mooi. Ik meen dat de termijn voor het electrisch systeem voor een 2015 ZOE 7 jaar was? Ik zou hoe dan ook eens met Renault klantenservice bellen. Zijn over het algemeen wel bereid wat te doen. Ook is het hele vervangen van de BCB tegenwoordig niet meer aan de orde, er worden wel degelijk modules daarin vervangen. Hope this helps...... a bit.