Er zijn 2 resultaten gevonden

door zoe2goe
02 aug 2022 18:25
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Onderweg laden met Zoë ZE40
Reacties: 11
Weergaves: 1728

Re: Onderweg laden met Zoë ZE40

Met CanZE kun je bovendien je bovenstaande berekening meteen in je app zien terwijl je rijdt ;-) (Driving scherm, dan distance to destination aantikken en ingeven). Je ziet dan distance available at destination.
door zoe2goe
12 mar 2022 17:16
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: Onderweg laden met Zoë ZE40
Reacties: 11
Weergaves: 1728

Re: Onderweg laden met Zoë ZE40

- Ik vind persoonlijk ECO niet erg veilig op de snelweg. Bovendien doet het technisch niet anders dan je kachel en rechtervoet temperen, m.a.w., dat kun je ook zelf wel. Qua tijd is het een beetje loof om oud ijzer. Sneller rijden = sneller op bestemming = vaker laden is = later op bestemming.

- hoe leger hoe beter, zeker als je wilt snelladen (als je een Q model hebt. Voor een R model maakt het niet zo veel uit). Maar nog belangrijker is: zorg voor een plan B en C. Verder: als het lukt met de planning niet volladen, maar laden wat je nodig hebt: het laden gaat langzamer naarmate de batterij voller is.

- Ja (marge), maar in de praktijk alleen als je reis dat vereist. Het maakt natuurlijk niks uit of je met 55% of 20% lading aankomt.

- Dat is erg persoonlijk. Dus voor mij: Fastned voor de absolute noodgevallen (gillend duur voor incidenteel, maar dat maakt dan ook niet uit), Chargemap voor het opzoeken, Plugsurfing voor de dongle / app.

- Wel fijn als er koffie of nog beters in de buurt is. Soms is dat pal aan de snelweg, soms iets verder. Leidend is uiteraard een fatsoenlijke paal met minimaal 22 kW

- Nee je wacht niet tot hij vol is. Hou max 90% aan, of wat je nog nodig hebt (aangenomen dat je op bestemming kunt laden. Daar is wachten namelijk niet ECHT wachten)

- LIgt aan de paal. Reken bij een 22 kW paal op helemaal leeg naar helemaal vol op ruim 2 uur.


220 met een ZE40? Moet met een beetje normaal doen vrijwel zonder laden kunnen, misschien na 170 even bijnippen voor de mentale rust.

Succes!