Er is 1 resultaat gevonden

door Camille Schyns
26 mei 2014 15:34
Forum: Technische vragen Scenic
Onderwerp: Schoonmaken sensor Electronic climate control (ecc).
Reacties: 15
Weergaves: 12221

Re: Schoonmaken sensor Electronic climate control (ecc).

Dankjewel voor het plaatsen van de zo fraai gedocumenteerde operatie, die we conform inclusief een druppeltje olie hebben uitgevoerd, maar de 'bromtoon' is er helaas niet mee verdwenen. We hebben het iets weten te verbeteren door met wat watten de ruimte aan de rechter kant (niet boven het gedeelte waar de ventilator draait) - dit is immers een kleine klankkast - kleiner te maken.

Onze andere auto (Prius 3 van 2011) blijkt een soortgelijk systeem te hebben. Ook dit kunnen we - sinds de operatie - horen (was ons eerder niet opgevallen). Het zou wel eens kunnen zijn dat de eigenlijke oorzaak bij het asje te zoeken valt.

Wellicht handig voor toekomstige gebruikers (het is echt een heel gefriemel waar betere ogen dan de mijne :fp: prettig zijn):
- de kap die over de sensor heen zit kregen wij alleen los door het drietal lipjes waarmee deze vast zit met 3 horlogeschroevendraaiertjes uit de nok te houden
- voor het eruit halen van het motortje zal éérst een sluitkapje los moeten worden gemaakt. Daarna kan de lichtbruine rubber naar beneden worden gedrukt.