Er zijn 4 resultaten gevonden

door Casss
19 jan 2017 23:37
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Elektrisch verbruik Zoe
Reacties: 116
Weergaves: 32414

Re: Elektrisch verbruik Zoe

Bedankt! Die discussie op de genoemde facebooksite onder de tabel is ook interessant!

Petter Engersand Really. The Zoe use more than model s. Almost as much as model x. Or am I miss reading it?

Teslabjørn All other cars need about 30 minutes to charge up 20 kWh. Zoe needs about one hour. And while plugged in, it limits the heater. Therefore, the temperature in the car drops. Once I start driving, the consumption skyrockets for the first 10-20 km and then drops. This is because extra energy is needed to heat up the car to the desired temperature.

Other cars that support DC finishes faster and usually have more than enough heat during charging.

Pekka Pohjonen So is this the Q210 or R240 powertrain on the Zoe?

Teslabjørn The 210 with 22 kWh available energy.

Kim Højberg Jensen This is very disappointing. I have always considered Renault-Nissan as the most EV friendly of the "old" manufactorers. VW is more like with a gun pointing at them.

Joachim Fjeld Looking forward to see the test for Zoe 400km, cause this means that the Ionic with 280km will drive almost the same distanse as the Zoe with 400km.

Thomas Eriksson Is this the small old battery or the new ones? Haven't read everything you write

Erik Levin Really love your detailed analysis Bjørn

Filip David Bjurling Zoe 40 - 172km range
Ioniq - 160km range...Meer bekijken

Syverin Lierhagen Isn,t time for the car manufacturers to a) Both brutto and netto kWh batteri, and consumption in kW/km in clearly defined driving, 55 miles/hour constant speed.

Harm Otten Did you include charging losses in the energy consumption?
door Casss
13 dec 2016 00:23
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Elektrisch verbruik Zoe
Reacties: 116
Weergaves: 32414

Re: Elektrisch verbruik Zoe

Voor de kopers van een elektrische auto, die bij de aankoop foutieve informatie hebben gekregen inzake de minimale range is het hoop.....
http://nos.nl/artikel/2148015-nissan-kl ... iding.html
(tekst artikel voornoemde weblink)
Een Nissan-dealer uit Drachten moet van de rechter een koper van een elektrische auto zijn geld teruggeven, omdat de wagen met misleidende informatie is verkocht. De Nissan Leaf haalt in de praktijk niet de kilometerafstand die van tevoren was beloofd bij een volle accu.

De auto zou volgens Nissan een actieradius van minstens 150 kilometer hebben. Die afstand was voor de koper uit Zoetermeer genoeg om naar zijn werk in Kampen te kunnen rijden. Op de website van Nissan werd tijdens de aankoop in 2013 vermeld dat de Leaf zelfs een afstand tot 199 kilometer kon rijden.

In de praktijk bleek de koper niet zonder tussentijds opladen op zijn werk te kunnen komen. Tegen het televisieprogramma De Monitor zei hij dat hij sinds de aankoop al 34 keer is weggesleept omdat hij stilviel langs de snelweg.

Maximaal honderd kilometer

Twee deskundigen stelden vast dat de Leaf onder ideale omstandigheden maximaal rond de honderd kilometer kan overbruggen. De rechter gaat daarin mee en zegt dat de dealer een belofte heeft gedaan die de elektrische auto "bij lange na" niet waar kon maken.

Daardoor is er sprake van een onrechtmatige verkoop en moet de Nissan-dealer het aankoopbedrag van de auto terugbetalen en de oude ingeruilde auto van de klant teruggeven, of de vergoeding daarvoor terugbetalen. Ook moet de verkoper een schadevergoeding betalen voor de extra laadbeurten die de koper heeft moeten doen om zijn bestemmingen te kunnen bereiken.
door Casss
12 dec 2016 19:12
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Elektrisch verbruik Zoe
Reacties: 116
Weergaves: 32414

Re: Elektrisch verbruik Zoe

hugovdw schreef:Heb de Zoe nu klein weekje, maar met volle 100% accu-lading geeft ie max 100KM range aan.. Staat nu bij dealer, dus ik zal de accu health eens laten checken.. of is dit een redelijk reguliere range met deze temperaturen?
Bij mij heel gebruikelijk in de winter, wanneer niet in de eco stand gereden wordt, vandaar dat ik die grotere range (volgend jaar) wel zie zitten :thumb:
door Casss
30 dec 2015 21:46
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Elektrisch verbruik Zoe
Reacties: 116
Weergaves: 32414

Re: Elektrisch verbruik Zoe

Ik weet niet of dit het juiste topic is maar kwa stroomkosten gaan wij kennelijk ca 2 cent per kwh voordeliger rijden in 2016 :D
http://weblog.independer.nl/productnieu ... r-in-2016/