Er zijn 2 resultaten gevonden

door daf55
25 feb 2022 18:55
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4542

Re: De Zappi thuislader

Ik heb een offerte gevraagd aan een partner die Zappi kan leveren. Die wacht ik even af.

Maarrr...

Vriend van mij heeft net toevallig een Kia EV6 gekocht, had al een Leaf, en zoekt ook een extra laadoplossing. Die zit anders te denken:

De salderingsregeling is verlengd, dus voorlopig leveren de panelen makkelijker geld op, dan diep investeren in een slimme paal. Tegen de tijd dat de saldering afloopt, zullen er vast en zeker andere oplossingen zijn die het hele huis slimmer maken, bv betaalbare thuisaccu's. We schatten in dat de koop en installatie van een Zappi, door een expert, met alles-erop-en-eraan, tegen de 2000 euro gaat aanlopen. Een goedkope wallbox kost max 600 euro, en is door mij en die vriend makkelijk zelf te installeren. Alles bedrading en meterkastaanpassingen zijn al gedaan. Het verschil gaan we niet terug verdienen?

We gaan dus zeer waarschijnlijk voor deze goedkopere oplossing, en zien over 5 á 7 jaar wel verder. Dan is die goedkope kast vast en zeker weer aan vervanging toe...

Bv deze:
https://alleskanmee.nl/Perfectfit-laadp ... bel-,-RFID
of deze:
https://www.wallboxdiscounter.com/nl/be ... 3x16a.html
door daf55
24 feb 2022 16:54
Forum: Opladen Zoe
Onderwerp: De Zappi thuislader
Reacties: 14
Weergaves: 4542

Re: De Zappi thuislader

Mijn Keba p20 heeft het nu toch wel begeven, en ik moet dus wat anders. Ik heb een ingewikkelde installatie thuis met op 2 plekken zonnepanelen en dus ook 2 omvormers. En 3 fase dus aanwezig. De oude paal aan de losstaande garage is ook netjes op 3 fase aangesloten.

Wat ik mis in de informatie dat er wordt gesproken over CT klemmen, fase nummering en nog meer technische termen. Ik ben dus op zich handig genoeg om een stekker aan een snoertje te zetten. Ik denk dat ik het ook wel aandurf om een Zappi aan te sluiten op de meterkast in de garage, die 5 draden kunnen niet ingewikkeld zijn. Maar hoe dan de zonnepanelen en hubs e.d. aangesloten moeten worden, zodat ik van mijn panelen stroom in de auto krijg ipv uit het net, daar begrijp ik helemaal niets van. Maar de mogelijkheden van de Zappi lijken mij wel aantrekkelijk, vandaar de belangstelling!

Ik heb het bange vermoeden dat mijn eigen installateur daar ook niet handig mee is, omdat het geen specialist is op laadpaal gebied. En om er nu iemand het hele land voor te laten rijden, lijkt mij ook niet voordelig...

De website van Zappi blinkt ook niet uit qua duidelijkheid. Wie kan mij meer vertellen en wellicht helpen? Ik woon in de buurt van Zwolle, wellicht kent iemand hier in de buurt die kan assisteren?