Er zijn 3 resultaten gevonden

door Nivve
12 mar 2019 13:59
Forum: Fluence Z.E.
Onderwerp: Fluence; geen accu meer leverbaar?
Reacties: 51
Weergaves: 27190

Re: Fluence; geen accu meer leverbaar?

Ik heb nog geïnformeerd bij RCI, en afkopen was wel mogelijk, maar dan voor het oorspronkelijke bedrag van de accu :fp:
Inleveren was ook gewoon een optie. Echter Renault Nederland was van mening dat het toch echt niet kon. Misschien dat de opties afhankelijk zijn van welk persoon je aan de lijn krijgt.
door Nivve
11 mar 2019 10:36
Forum: Fluence Z.E.
Onderwerp: Fluence; geen accu meer leverbaar?
Reacties: 51
Weergaves: 27190

Re: Fluence; geen accu meer leverbaar?

Het is in ieder geval duidelijk dat Renault het zelf ook niet weet. Ze hebben wel de intentie om nieuwe accu's te leveren, daar twijfel ik niet aan, maar het zal in ieder geval erg lang duren (als het ze al lukt). Mij werd verteld dat ze eerder ook al problemen hadden met accus leveren en dat het toen 9 maanden duurde. Maar goed, de oorzaak daarvan kan natuurlijk heel anders zijn dan nu.
Accu inleveren kan op zich wel, al zal Renault Nederland zeggen van niet (zeiden ze tegen mij). Maar kan je via RCI regelen, die zijn ten slotte de eigenaar van de accu's. Wij hebben ook overwogen voor third-party batterijen of iets dergelijks, maar toeval wil dat we sinds kort met een auto minder kunnen, dus terugkoop kwam nu heel goed uit.

@GAM1973NL: Je kan me benaderen in een privébericht als je meer details wilt over wat ons is geboden.
door Nivve
09 mar 2019 23:51
Forum: Fluence Z.E.
Onderwerp: Fluence; geen accu meer leverbaar?
Reacties: 51
Weergaves: 27190

Re: Fluence; geen accu meer leverbaar?

Hoi Arjan,

Ik werd op het Tweakers forum op je post hier gewezen, gezien ik al een tijdje dit forum niet meer volg. Wij hebben zelf ook een Fluence en deze wacht al sinds oktober op een vervangende accu (72% gemeten, zal ondertussen minder zijn). Afgelopen weken ben ik uitgebreid met Renault in de weer geweest. Echter voor ons was de enige conclusie om de Fluence maar in te leveren, gezien we toch al overwogen terug te gaan naar 1 auto (we hebben ook een Zoe).

We hebben wel nog contact opgenomen met de Rechtsbijstand (ARAG), maar deze zag geen heil in hier een zaak van maken. Zodra Renault kan aantonen dat er idd een accuschaarste is, dan is dat een geldige reden om onder het contract uit te komen. Dan heb je nog wel recht op compensatie, maar dat was (in ons geval, tweedehands fluence) als zeer redelijk beoordeeld door de rechtsbijstand. Vandaar dat wij die weg maar niet in zijn gegaan.
[edit: Ik acht zelf de kans ook wel aanwezig dat ze de schaarste kunnen aantonen, of het nu terecht is of niet. Ik kijk met schuin oog naar de Sion om de Zoe mee te vervangen, maar ook deze accu is twee maal zo duur als verwacht geworden (9.500 euro ipv 4.000) door de schaarste op de accumarkt.]