Er zijn 2 resultaten gevonden

door advanbrunschot
29 jun 2019 22:12
Forum: Talisman
Onderwerp: De Talisman als caravan trekker
Reacties: 15
Weergaves: 7089

Re: De Talisman als caravan trekker

Ik weet niet of ik me aangesproken moet voelen met de uitdrukking: jullie Nederlanders. Maar natuurlijk kan er altijd wat thuisgelaten worden, maar er gaat hooguit 1 bescheiden boodschappentas mee vanaf huis. We rijden bijna alles binnendoor en dan stoppen we voor etenstijd bij de plaatselijke supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen van die avond, eten en drinken. Dus alleen het biertje en wijntje voor de eerste avond gaan mee vanaf huis. Wel heb ik redelijk wat kilo's aan foto-apparatuur, een fullframe met een aantal objectieven zijn geen lichtgewichten.
Ik ben van plan om de fietsen op de dissel te compenseren, door bijna alles uit de disselbak in de kofferbak van de auto te leggen. Dan kan ik er ook altijd bij en het komt ten goede aan de gewichtsverhouding tussen de auto en caravan.
door advanbrunschot
23 jun 2019 22:37
Forum: Talisman
Onderwerp: De Talisman als caravan trekker
Reacties: 15
Weergaves: 7089

Re: De Talisman als caravan trekker

Inmiddels een andere caravan en een andere auto. De Hobby is vervangen door een Fendt 510 TG en de Renault Megane is vervangen door een Renault Talisman Intense. Met de Megane woog de beladen Fendt 86 % van de beladen auto, niet zo veilig dus. De caravan lichter maken kan maar dat levert niet heel veel op in kilo's. Daarom moest de trekauto een stuk zwaarder worden en dat is natuurlijk een heel strak argument om naar een dikke auto te gaan kijken. We zijn ook van diesel naar benzine gegaan en van 110 pk naar 150 pk. We zijn met Hemelvaart-Pinksteren naar een camping geweest bij Cuijk. Maar dat was nog niet met de volledige vakantiebepakking, daarom nog niet langs de weegbrug gereden. Dat gaan we doen eind augustus als we naar Spanje en Portugal gaan rijden.
Met dezelfde belading in auto en caravan zou de caravan nu 76% van de beladen auto gaan wegen, een stuk veiliger dus.
Maar nu de praktijk in het vlakke deel van Nederland, van Waalwijk naar Cuijk. Wat een zaligheid om de caravan te trekken met een heerlijke auto, de automaat is een verrijking. Natuurlijk heb ik nog geen echte beklimmingen gehad maar je merkt echt wel dat de auto overwicht heeft op de caravan.

De Hobby was voorzien van een Winterhoff-koppeling en bij het bekijken van de film viel het me op dat de koppeling flink om de lengte-as draait. Ik wilde weten hoe de Alko-koppeling van de Fendt zich gedraagd achter de auto. Een stuk rustiger dus, zoals te zien is op de film:

[youtube][/youtube]