Er is 1 resultaat gevonden

door jary
28 jul 2021 11:40
Forum: Electronica
Onderwerp: Dashboard display kilometer teller al 2 keer kapot??
Reacties: 2
Weergaves: 1020

Dashboard display kilometer teller al 2 keer kapot??

Ik heb al 6 jaar een Twingo uit 2001. en mijn dashboard display van de kilometer teller ging 2 maanden geleden ineens op zwart. de achtergrond verlichting brandde nog wel zwak .dit zag je alleen als het donker was. er kwam ook een zoemend geluid vanaf. later zag ik dat er een ronde zoemer zat achter het display waar dit geluid vandaan kwam.

ik hen toen op de sloop een ander display gekocht. hier bleken minder kilometers op te staan maar het display werkte perfect. ik rijd zelf niet veel met de auto maar de keren dat ik gereden heb werkte het display goed. gisteren reed ik weer in mijn auto en viel het display weer uit en kwam er ook weer een zoemend geluid uit. ik heb dus weer hetzelfde probleem. ik begin mij af te vragen waar dit aan kan liggen? dit kan toch geen toeval zijn?

ik heb ook al jarenlang geregeld dat er ineens storings lampjes branden op het andere display boven het stuur maar dat heb ik al jarenlang dus neem aan dat dit er niks mee te maken kan hebben dat de kilometer teller display daarop uitvalt en het een ander probleem is?

Weet iemand misschien waar dit aan kan liggen dat het display kapot gaat? want ik vind het wel heel verdacht dat nu ineens 2x in hele korte tijd het display kapot gaat.

Ik heb inmiddels contact gehad met 2 Renault garages in Nederland en mijn verhaal daar ook verteld. volgens hun gaan deze displays bijna nooit kapot.
ze hadden het beiden over een mogelijk kapotte sensor in de bak voor de snelheidsmeter maar geen van allen kon het zoemen uit het display verklaren. uit het display komt dus een zoemend geluid .dit is omdat er stroom op blijft staan. met het contact uit hoor je het zoemend geluid nog steeds. pas als ik de accu afsluit of de stekker loshaal van het display is het zoemende geluid weg.

wat ik wil proberen is terug gaan naar de sloop en beide displays die bij mij niet werken op een andere twingo testen. maar ik vermoed zelf toch echt dat beide displays kapot zijn vanwege het zoemende geluid wat eruit komt omdat de garage dit niet bekend is.