Er is 1 resultaat gevonden

door shthpnz
29 aug 2015 23:15
Forum: Twizy
Onderwerp: Twizy eigenaren
Reacties: 49
Weergaves: 40612

Re: Twizy eigenaren

Sinds half juli mijn nieuwe Twizy en nu (eind augustus) 2700 km gereden. Mijn ervaringen zijn overwegend positief. Woon-werkverkeer (25 km heen en weer) kost bijvoorbeeld aan stroom €0,58 en qua tijd gaat het 10% sneller dan met een standaard auto.

De stabilisatorstangen zijn waarlijk monstreus. Dat begrijpt niemand. 3cm dikke volstaal stangen voor een autootje van zo'n 400 kg met weinig middelpuntvliedende krachten.

De remmen vervuilen snel en lopen dan aan. Slecht ontwerp. Eens per 14 dagen de Kärcher op de remklauwen en het slijpen is weer een tijdje over.

De zit is voor mij niet optimaal. Een watervast loungekussentje in de onderrug deed wonderen.

De acceleratie en de recuperatie kunnen ook eenvoudig beter.

Kortelings ben ik met de Twizy naar midden-Duitsland gereden voor het BundesTwizyTreffen. Op vrijdag 260 km heen, zaterdag met al die andere Twizy mannen en -vrouwen praten en zondag 260 km terug. Geweldige ervaring. Veel geleerd over de T.
Tijdens de reis wel steeds lang wachten natuurlijk, maar alles went. Omdat ik 'Autobahn vermijden' en 'kortste weg gebruiken' ingevoerd had, kwam ik nog eens ergens. 300 km had ook nog gekund op één dag. Nu teveel gemodderd met de beroerde Duitse laadkaarten-gekte.