Er zijn 2 resultaten gevonden

door barreman
08 jan 2022 16:41
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6099

Re: Crashtest

In 2020 waren de zij-airbags standaard. Maar wel alleen voor je bovenbeen/heup. Terwijl de standaard zijairbags in de 2015 versie de hele rugleuning gebruikten om zo ook de arm/romp en het hoofd te beschermen.
Ik vind dat nog steeds schandalig. Ben er nog niet uit wát ik er aan doe.
door barreman
22 dec 2021 17:20
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: Crashtest
Reacties: 66
Weergaves: 6099

Re: Crashtest

Ik zit te overwegen om mijn dealer officieel aansprakelijk te stellen voor het leveren van een auto met verborgen gebreken.
Zijn er al meer mensen die helemaal klaar zijn met Renault en de flutpraatjes ?

Dit kreeg ik van de dealer :
Onderstaand de verklaring van Renault Nederland:

Renault reageert tegenover AutoWeek als volgt op het nieuws. "De Renault Zoe is bovenal een veilige auto die voldoet aan alle wettelijke veiligheidsnormen. De normen evolueren voortdurend en worden steeds strenger, zowel op het gebied van veiligheid als verbruik (enz). Derhalve verbetert Renault zijn modellen voortdurend om te voldoen aan de regelgeving in alle markten waar ze worden verkocht. De Renault Zoe werd in 2013 gelanceerd en kreeg destijds vijf sterren volgens het EuroNCAP-protocol. Het EuroNCAP-protocol heeft sinds 2013 vijf wijzigingen ondergaan. Met dezelfde uitrusting kan een model bij elke protocolwijziging tot twee sterren verliezen."
Verder stelt Renault zich juist op het standpunt dat het de veiligheidssystemen juist verder heeft aangescherpt sinds de introductie van de allereerste Zoe. "De huidige Zoeonderging in 2017 evoluties om de passieve veiligheidsuitrusting aan te passen aan reële accidentologie. Daarbij werd de auto uitgerust met de meest geavanceerde rijhulpsystemen zoals automatisch noodremsysteem met voetganger- en fietserdetectie, rijstrookwaarschuwing en -assistent met behulp van een radar en camera", concludeert Renault in de verklaring.
Mocht u echter niet verder willen met uw Renault Zoe, op basis van deze laatste testuitslagen, dan willen wij ten alle tijden een commerciële oplossing bieden in de vorm van aanschaf van een ander model auto met inruil van uw Renault Zoe. Voor ons als Renaultdealer is en blijft de Renault Zoe namelijk een onverminderd aantrekkelijke auto om te mogen leveren, zowel nieuw als occasion.