Er zijn 5 resultaten gevonden

door renault15.17
30 sep 2014 16:43
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12187

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Jongens, als een trekhaak op een Twizy al tot de mogelijkheden behoort, waar blijft dan de trekhaak voor de ZOE?


:thumb:
Afbeelding
door renault15.17
21 jul 2014 12:37
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12187

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

BB-one schreef:
- In eco-mode door de snelheidbegrenzing heen kunnen "trappen"; vandaag op de snelweg weer ervaren, rustig aan het eco-mode rijden, maar even een spannend moment waarbij ik even tempo moest maken, maar dan kom je niet verder dan 95 km/u.
Dit kan gewoon hoor BB-one. Als je het gaspedaal onderin trapt, kom je op een kleine weerstand. Even doortrappen en de ZOE schiet naar 130+ km/u.
door renault15.17
18 jan 2014 16:36
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12187

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

@electronaut: de accu's worden nooit tot op 100% opgeladen. De 22 kWh wordt als 100% aangehouden, de totale accucapaciteit is echter bijna 26 kWh. Bij de Model S kan je de lading op wens naar 100% brengen voor een lange reis, maar dit schaadt de accu en er wordt dan ook aanbevolen om dit alleen in uitzonderins gevallen te doen.
door renault15.17
14 jan 2014 10:16
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12187

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Nog een tip voor Renault:
Monteer af fabriek a.u.b. banden met velgrandbescherming op de 17"TechRun velgen.

En adviseer de klanten dat bij vervanging ook te doen. Mijn voorste velgen hebben allebei al lelijke beschadigingen op de rand terwijl ik toch echt wel heel bewust stoeprandjes en dergelijke probeer te vermijden.
door renault15.17
29 okt 2013 21:55
Forum: Algemeen Zoe
Onderwerp: De grote Zoe 'WISHLIST' topic
Reacties: 78
Weergaves: 12187

Re: De grote Zoe 'WISHLIST' topic

Hmmm, ik ben het lang niet met alle punten eens, tenminste zie ik ze niet als probleem (bug). En ik mis het allergrootste probleem: de reflectie van het dashboard in de voorruit. Dat is het enige punt wat ik absoluut niet OK vind aan de Zoe. Ronduit gevaarlijk.
De issues die hier beschreven staan m.b.t. de app en R-link zijn voor wat mij betreft overkomelijk, ik kan prima zonder. Wel ben ik het met jullie eens dat Renault beloftes in de brochure niet nagekomen worden. En dat Renault meer en beter mag communiceren over de problemen. In Duitsland loopt nu een grote enquête onder Zoe rijders over dit soort issues. Waarom hoor ik nooit iets van mijn dealer? En als ik de dealer bel over de connectivity van de R-link, melden ze vrolijk: "nee, in de database zijn er nog helemaal geen problemen bekend. Kunt u met de Zoe langskomen?"

Hieronder heb ik, in navolging van Pieter, gepoogd een goede samenvatting weer te geven:

Problemen (fout in bestaande functionaliteit):
- Spiegeling van dashboard in voorruit. Zeker met slecht weer in het donker gevaarlijk. Dit MOET verbeterd worden.
- R-Link geheugen (instellingen worden niet onthouden na uit- en weer aanzetten Zoe)
- Z.E. services cq. actualiteit TomTom kaarten (met name laadpalen). Voor de Zoe rijder die verder van huis wil essentieel dat de laadpalenlijst regelmatig geactualiseerd wordt. Ook het type aansluiting valt hier onder.
- Z.E. app (en internetverbinding): laadstatus niet betrouwbaar en niet te actualiseren. Starten verwarming / airco via app internet niet mogelijk.

Twijfelgevallen (probleem of niet of wens?):
- Raambediening werkt niet tijdens laden. Klopt, maar je kunt wel de verwarming / airco bedienen. Probleem of wens? Gezien het aantal keren dat ik verwacht tijdens het opladen in de auto te zullen zitten, neig ik naar "wens".
- Cruise control: op standby (0-toets) zetten leidt tot abrubte remming van de auto. Probleem? Mijns inziens is dit een gewenste reactie. Ook bij gas los remt de auto af. Als je wilt uitrollen moet je "schakelen" naar de "N-stand".
- Hoogfrequent piepgeluid: ik heb nog geen enkele ervaring met het storen van apparatuur. Incidenteel geval?
- De achterklep kan niet geopend worden met behulp van de Handsfree versie (Zen uitvoering) van de Renault Card. Zou volgens mij wel zo moeten werken. Werkt bij mij in ieder geval wel. Incidenteel probleem of hebben meer mensen hier last van?
- Volume radio, verkeersinfo en telefoon maakt soms onverwachte sprongen, van (ingestelde) zacht plotseling naar hard. Ik herken dit probleem niet. Nooit gehad. Anderen?

Wensenlijst (nieuwe functionaliteit):
- Geen info betreffende openingstijden en beschikbaarheid laadpunten
- Geen mogelijkheid custom kaarten (laadpunten bijvoorbeeld) te uploaden
- R-Link: geeft geen informatie over waar de AC snelladers (22 kW) staan
- Tijdens het rijden is het gewenst om het batterijniveau ook te kunnen zien in Procenten. Dan kan je dat refereren aan de Procenten indicatie die je ziet tijdens het laden.
- Tijdens het laden is het gewenst om op het instrumentenpaneel te kunnen zien met hoeveel kW (vermogen uit het net) er wordt geladen, bijv 3.7 kW, 6kW, 11kW, 22kW
- Tijdens het rijden is het gewenst om (bijv. via boordcomputer) het getal 'Verwachte Restkilometers Bij Aankomst' te kunnen zien, dat is: batterij km minus navigatie resterende km
- Extra controlelampjes: voetgangerswaarschuwingsgeluid wel of niet aan
- Extra controlelampjes: achterruitwisser ingeschakeld.


De schuingedrukte punten in de wensenlijst zouden overbodig worden als de kaartgegevens van R-link/TomTom regelmatig geactualiseerd worden. M.b.t. het voetgangerswaarschuwingsgeluid heb ik geen enkele behoefte aan een lampje / verklikker. Hij staat bij mij toch altijd aan en dat is dan ook prima hoorbaar.